BLE STANGET I LÅRET: Arnstein Ellefsen Frikstad satte seg ned og brukte bena som skjold da elgkua kom løpende mot ham. Foto: Privat
BLE STANGET I LÅRET: Arnstein Ellefsen Frikstad satte seg ned og brukte bena som skjold da elgkua kom løpende mot ham. Foto: PrivatVis mer

Arnstein og Mari møtte elg på skogstur: - Stanger datteren min i ryggen, så snur den seg og kommer mot meg

Fikk kraftig blødning i låret. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter at elgen hadde dyttet Mari Ellefsen Frikstad (16) i ryggen, gikk den til frontalangrep på faren Arnstein Ellefsen Frikstad, skriver Fædrelandsvennen (saken krever innlogging).

- Det skjedde forrige søndag i 19.30-tiden. Jeg og datteren min var ute og gikk tur i skogen, ikke langt unna gårdseiendommen vår, forteller Arnstein Ellefsen Frikstad til Dagbladet.

De to skulle ut på en treningstur i et område de ofte ferdes i i Randesund, ikke langt unna Kristiansand. Denne gangen valgte de en litt annen vei enn den vanlige. Ti minutter hjemmefra får de øye på ei elgku og en kalv.

Kom løpende mot dem

- Kalven var kanskje en måned gammel. Ganske raskt befinner vi oss omtrent 15 meter unna. Vi er forsiktige og svinger unna fordi vi tenker at den er redd.

Sammen med datteren, forsøker Arnstein Ellefsen Frikstad å liste seg forbi de to dyrene. Når de har passert med 20 meter, setter den imidlertid fart.

- Først stanger den datteren min i ryggen. Så løper den videre, snur seg og kommer mot meg. Jeg står 25-30 meter unna, og den kommer i full galopp. Da kunne jeg selvsagt prøvd å løpe, men samtidig var jeg redd for at den skulle treffe meg i brystet eller magen.

Ble sendt på akutten

HOVNET OPP: Slik så Arnsteins lår ut etter hendelsen. Foto: Privat
HOVNET OPP: Slik så Arnsteins lår ut etter hendelsen. Foto: Privat Vis mer

Derfor satte han seg heller ned, og brukte bena som skjold. Elgen stanget ham i låret, før den forsvant.

- Det eneste jeg tenkte var at jeg måtte beskytte meg. Jeg trodde ikke skadene var så ille, for det gikk greit å komme seg hjem. Senere på kvelden begynte det å hovne opp og jeg dro til legevakta. De sendte meg rett til akutten hvor jeg ble liggende til observasjon. Jeg pådro meg en kraftig blødning, forteller Arnstein Ellefsen Frikstad.

Datteren kom bedre ut av det, men hun var ifølge faren livredd og hylte da elgen satte fart mot henne.


- Tror aldri noen har blitt stanget ned der


Familien har bodd i området i 40 år og de er vant til å se elg. Likevel har de aldri vært i nærheten av å oppleve noe som dette før.

- Jeg har hørt historier fra begynnelsen av 90-tallet om folk som har blitt jaget av elg, men jeg tror aldri at noen har blitt stanget ned før. Det er ikke mange som ferdes akkurat der vi gikk, men ikke langt unna passerer flere hundre i uka, sier Ellefsen Frikstad.

Selv om både far og datter ble satt ut av hendelsen, er én ting sikkert: De kommer ikke til å slutte å gå tur i området.

ANGRIPER: Tidligere i år filmet Trond Sundli da en elg gikk til angrep på Leah Lovise (8) i skiløypa ved Yrjarheim i Ørland kommune. - Vi ble veldig redde, sier pappa Hans Inge Skaret Terning, som var på skitur med sin kone og tre barn. Video: Trond Sundli Vis mer