Arnulf (61) ble drept midt i tettbygd strøk

Bjørnen hadde gravd ned jegeren utenfor hytta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Arnulf Ranung (61), som ble drept av bjørn nær norskegrensa i går, ble tatt av dage midt i tettbygd strøk, går det fram av svenske medier i dag. 61-åringen, som var kjent fra TV, ble funnet nedgravd utenfor hytta i Valsjöbyn.

Radioen sto på

Kameraten og jaktleder Tord Olofsson dro til Ranungs hytte etter at han ikke møtte opp for å treffe resten av jaktlaget i går morges.

Inne i hytta sto lampene og radioen på, og det var dekket på bordet. 61-åringen ble funnet ille tilredt ti meter fra hytta. Hunden var også drept.

- Han hadde dype rifter i kroppen, nesten som om noen hadde skåret ham med en stor kniv. Skjorta lå ved siden av, tydeligvis kan bjørner gjøre slikt, sier Olofsson til Aftonbladet.

Tror hunden gjødde

Olofsson tror hunden har stått bundet utenfor hytta, og at den begynte å gjø når bjørnen kom nær, og at Ranung ble drept da han kom ut for å se hva som sto på.

- Det gikk trolig svært fort, i motsatt fall kunne han ha rømt inn i hytta, sier Olofsson.

FUNNET UTENFOR HYTTA: Arnulf Ranung (61) ble funnet nedgravd bare ti meter utenfor hytta si. Foto: JOHAN AXELSSON/ÖSTERSUNDSPOSTEN/SCANPIX
FUNNET UTENFOR HYTTA: Arnulf Ranung (61) ble funnet nedgravd bare ti meter utenfor hytta si. Foto: JOHAN AXELSSON/ÖSTERSUNDSPOSTEN/SCANPIX Vis mer

Arnulf Ranung var et kjent fjes fra svensk TV etter at han stilte opp i skolefjernsyn for noen år siden, på grunn av sitt arbeid med vanskeligstilt ungdom.

61-åringen bodde i Södermanland, men reiste ofte til hytta i Jämtland for å jakte og fiske.

Ikke funnet

Politiet har besluttet at bjørnen skal skytes. Området er gjennomsøkt, men så langt er ikke det svære rovdyret funnet.

Det er svært uvanlig at bjørn angriper mennesker uten provokasjon. Olofsson tror det er sult som har drevet den, på grunn av dårlig bærår.

Friluftsprofil Lars Monsen er imidlertid helt uenig i denne teorien, og tror den mest sannsynlige grunnen til angrepet er at bjørnen er skadeskutt.

- Skadeskyting er involvert i de aller fleste farlige situasjoner mellom bjørn og mennesker, sa Monsen til Dagbladet.no i går.

Valsjöbyn ligger bare fire kilometer fra norskegrensa. På norsk side ligger bygda Sørli, og det fryktes nå at bjørnen er kommet over på norsk side, eller at den kan komme til å gjøre det.