Aron (7) vinner klassekampen!

Etter hardt press setter Tjøme kommune i gang strakstiltak for Aron (7). Endelig får han delta i undervisningen i sin egen klasse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SKIEN/TJØME (Dagbladet): Utdanningsdepartementet og Fylkesmannen i Vestfold har lagt kraftig press på kommunen denne uka for å få løst saken. Med svarfrist på én dag la Tjøme kommune fram forslag til løsninger både på kort og lang sikt.

- De kortsiktige løsningene går ut på å flytte klassen til Aron til første etasje i nordfløyen og bygge nytt handikaptoalett, sier assisterende fylkesmann i Vestfold, Bengt Lasse Berggren, til Dagbladet.

Mandag skal Fylkesmannen ha en dialog med Tjøme kommune om den konkrete oppfølgingen.

Ubehagelig

Dagbladet har i en rekke artikler rettet søkelyset mot behandlingen av Aron. Han er elev i tredje klasse på Lindhøy skole, men har bare fått være i klassen sin to dager i måneden. Årsaken er at han sitter i rullestol mens klassen holder til i tredje etasje. Skolen har ingen heis.

Saken har vakt kraftige reaksjoner hos toppolitikere og i Utdanningsdepartementet. Norges Handikapforbund har engasjert seg i saken og får nå hjelp av juridisk ekspertise med tanke på å gå til rettssak mot kommunen. Bakgrunnen er at utestengingen av den multifunksjonshemmede gutten er brudd på opplæringslovens bestemmelser om en inkluderende skole, tilpasset alle.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer