Aron (7) vinner klassekampen!

Etter hardt press setter Tjøme kommune i gang strakstiltak for Aron (7). Endelig får han delta i undervisningen i sin egen klasse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SKIEN/TJØME (Dagbladet): Utdanningsdepartementet og Fylkesmannen i Vestfold har lagt kraftig press på kommunen denne uka for å få løst saken. Med svarfrist på én dag la Tjøme kommune fram forslag til løsninger både på kort og lang sikt.

- De kortsiktige løsningene går ut på å flytte klassen til Aron til første etasje i nordfløyen og bygge nytt handikaptoalett, sier assisterende fylkesmann i Vestfold, Bengt Lasse Berggren, til Dagbladet.

Mandag skal Fylkesmannen ha en dialog med Tjøme kommune om den konkrete oppfølgingen.

Ubehagelig

Dagbladet har i en rekke artikler rettet søkelyset mot behandlingen av Aron. Han er elev i tredje klasse på Lindhøy skole, men har bare fått være i klassen sin to dager i måneden. Årsaken er at han sitter i rullestol mens klassen holder til i tredje etasje. Skolen har ingen heis.

Saken har vakt kraftige reaksjoner hos toppolitikere og i Utdanningsdepartementet. Norges Handikapforbund har engasjert seg i saken og får nå hjelp av juridisk ekspertise med tanke på å gå til rettssak mot kommunen. Bakgrunnen er at utestengingen av den multifunksjonshemmede gutten er brudd på opplæringslovens bestemmelser om en inkluderende skole, tilpasset alle.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.