Aron (7) vinner klassekampen!

Etter hardt press setter Tjøme kommune i gang strakstiltak for Aron (7). Endelig får han delta i undervisningen i sin egen klasse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SKIEN/TJØME (Dagbladet): Utdanningsdepartementet og Fylkesmannen i Vestfold har lagt kraftig press på kommunen denne uka for å få løst saken. Med svarfrist på én dag la Tjøme kommune fram forslag til løsninger både på kort og lang sikt.

- De kortsiktige løsningene går ut på å flytte klassen til Aron til første etasje i nordfløyen og bygge nytt handikaptoalett, sier assisterende fylkesmann i Vestfold, Bengt Lasse Berggren, til Dagbladet.

Mandag skal Fylkesmannen ha en dialog med Tjøme kommune om den konkrete oppfølgingen.

Ubehagelig

Dagbladet har i en rekke artikler rettet søkelyset mot behandlingen av Aron. Han er elev i tredje klasse på Lindhøy skole, men har bare fått være i klassen sin to dager i måneden. Årsaken er at han sitter i rullestol mens klassen holder til i tredje etasje. Skolen har ingen heis.

Saken har vakt kraftige reaksjoner hos toppolitikere og i Utdanningsdepartementet. Norges Handikapforbund har engasjert seg i saken og får nå hjelp av juridisk ekspertise med tanke på å gå til rettssak mot kommunen. Bakgrunnen er at utestengingen av den multifunksjonshemmede gutten er brudd på opplæringslovens bestemmelser om en inkluderende skole, tilpasset alle.

Etter det Dagbladet forstår har departementets ledelse lagt kraftig press på Tjøme kommune for å få saken ut av verden.

Avventer

- Det blir spennende å se hva som nå skjer konkret, sier mammaen til Aron, Charlotte Ellefsen.

Hun har jobbet intenst og engasjert for sønnen siden han begynte i første klasse for tre år siden. Endelig ser det ut til at han vil bli en del av klassen, i alle fall i store deler av undervisningen.

- Jeg er ikke bitter, men det har føltes sårt at ens egen gutt blir sett på som en utgiftspost.

Økonomiplan

De langsiktige planene som skal legges fram for politikerne på Tjøme er full renovering av skolen og bygging av heis. Utgiftene til dette vil beløpe seg til mange millioner kroner. Planen skal iverksettes fra neste år og tre år framover.

Men Aron går allerede i tredje klasse.

I fjor ble Lindhøy skole utnevnt til en av landets få demonstrasjonsskoler - på grunn av fremragende pedagogikk og flott menneskesyn.

En jury, oppnevnt av det sentrale Læringssenteret, ante ingenting om forholdene for funksjonshemmede Aron.

ENDELIG: Sentrale myndigheter har fått fart på Tjøme kommune. Det går mot en løsning for Aron slik at han får delta i klassen han hører hjemme.