Arrangerer ateist-party på dommedagen

Flåser med dommedagsprofeti.

FEST: Radioforkynneren Harold Camping har spådd dommedag 21. mai. Ateister planlegger å benytte anledningen til å ta seg en fest, men det spørs om denne skiltbærende tilhengeren av Campings spådom vil feire. Foto: Spencer Platt/Getty Images/AFP/Scanpix
FEST: Radioforkynneren Harold Camping har spådd dommedag 21. mai. Ateister planlegger å benytte anledningen til å ta seg en fest, men det spørs om denne skiltbærende tilhengeren av Campings spådom vil feire. Foto: Spencer Platt/Getty Images/AFP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Forkynneren Harold Camping (89) hevder dommedag inntreffer den kommende lørdag.

Den religiøse radioprateren har blitt kjent for å bruke en hjemmesmidd matematisk metode for å spå verdens undergang. Slik har han kommet fram til at undergangen vil inntreffe 21. mai 2011, og at Gud vil ødelegge jorda og universet for godt fem måneder senere, nærmere bestemt 21. oktober.

Men ikke alle tar dommedagsprofetien like seriøst. Og noen ateister har bestemt seg for å benytte anledningen til å ha en skikkelig fest.

På Facebook har et arrangement laget av gruppen «Post rapture looting» (Plyndring etter dommedagen, journ. anm.) ifølge nyhetsbyrået AP fått 175 000 påmeldte.

«Når alle er borte og Gud ser den andre veien må vi skaffe et fett stereoanlegg og møbler til en herregård vi kan okkupere», har en av deltagerne skrevet på arrangementets vegg.

Campings spådom gjøres også narr av i tegneserien «Doonesbury», og har inspirert til flere dommedagsfester. I byen Fayetteville i North Carolina inviterer en lokal humanistorganisasjon til en todagers dommedagsekstravagansa, med fest lørdag og konsert søndag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer