– Arrangerte kidnapping av seg selv

En Oslo-mann,(25), som soner en grov voldtektsdom, er tiltalt for å ha arrangert en kidnapping av seg selv. Det skal ha skjedd da han var på framstilling i hjemmet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

25-åringens far og onkel er samtidig tiltalt for å ha hjulpet til med den fingerte flukten. Statsadvokaten mener å kunne bevise at begge to hadde vært med på planleggingen av flukten sammen med 25-åringen sjøl. Etter det Dagbladet får opplyst, nektet begge i utgangspunktet straffskyld etter tiltalen.

Det var 7. juli i fjor at 25-åringen hadde fått lov til å besøke sin syke mor. Han ble fulgt av to arrestforvarere. Da følget kom hjem til mora, stormet plutselig to maskerte og bevæpnede personer inn i boligen og angivelig truet med seg 25-åringen.

Teipet hodene

Ifølge arrestforvarerne, en mann og en kvinne, ble de truet med våpen til å legge seg ned på gulvet, før hendene deres ble teipet bak på ryggen. Hodene til arrestforvarerne ble også teipet sammen, før de ble låst inne på et lite baderom i kjelleren. Begge var innestengt i tre kvarter, før de ble løslatt, og politiet kom til stedet.

– Frihetsberøvelsen var egnet til å framkalle alvorlig frykt hos begge arrestforvalterne. De ble tvunget til ikke å gripe inn, skriver statsadvokaten i tiltalebeslutningen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer