– Arrangerte kidnapping av seg selv

En Oslo-mann,(25), som soner en grov voldtektsdom, er tiltalt for å ha arrangert en kidnapping av seg selv. Det skal ha skjedd da han var på framstilling i hjemmet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

25-åringens far og onkel er samtidig tiltalt for å ha hjulpet til med den fingerte flukten. Statsadvokaten mener å kunne bevise at begge to hadde vært med på planleggingen av flukten sammen med 25-åringen sjøl. Etter det Dagbladet får opplyst, nektet begge i utgangspunktet straffskyld etter tiltalen.

Det var 7. juli i fjor at 25-åringen hadde fått lov til å besøke sin syke mor. Han ble fulgt av to arrestforvarere. Da følget kom hjem til mora, stormet plutselig to maskerte og bevæpnede personer inn i boligen og angivelig truet med seg 25-åringen.

Teipet hodene

Ifølge arrestforvarerne, en mann og en kvinne, ble de truet med våpen til å legge seg ned på gulvet, før hendene deres ble teipet bak på ryggen. Hodene til arrestforvarerne ble også teipet sammen, før de ble låst inne på et lite baderom i kjelleren. Begge var innestengt i tre kvarter, før de ble løslatt, og politiet kom til stedet.

– Frihetsberøvelsen var egnet til å framkalle alvorlig frykt hos begge arrestforvalterne. De ble tvunget til ikke å gripe inn, skriver statsadvokaten i tiltalebeslutningen.

Det var altså arrestforvarerne som ble kidnappet, og ikke 25-åringen, ifølge politiet. 25-åringen er for lengst tilbake i fengsel. Han er også tiltalt for brudd på straffegjennomføringsloven, for å ha rømt fra fengsel.

Oslopolitiet slo full alarm etter at 25-åringen hadde forsvunnet under svært dramatiske omstendigheter. Etterforskerne fryktet alvorlig for at han var kidnappet av personer som hadde et eller annet uoppgjort med ham

Alvorlig

Etter hvert som etterforskerne foretok vitneavhør, ble det stadig mer klart at det kunne dreie seg om en fiktiv kidnapping satt i scene av 25-åringen sjøl og deler av hans nærmeste familie.

Faren og onkelen ble arrestert og varetektsfengslet etter to–tre dager. Politioverbetjent Finn Abrahamsen uttalte den gangen til Dagbladet at dette var en meget alvorlig sak.

Straffesaken kommer opp i Oslo tingrett på nyåret. Det er satt av fire dager til rettsforhandlingene.