Arrangør bak antirasistisk demonstrasjon sjokkert

Thee Yezen Al Ubeide sier han fant Nordfront-plakat på bønnerommet på Høgskolen i Oslo og Akershus.

FUNNET PÅ BØNNEROMMET: En av arrangørene bak mandagens antirasistiske demonstrasjon i Oslo fant denne plakaten på Høgskolen i Oslo og Akershus. Nordfront sier de ikke står bak. Foto: Harald Klungtveit / Dagbladet
FUNNET PÅ BØNNEROMMET: En av arrangørene bak mandagens antirasistiske demonstrasjon i Oslo fant denne plakaten på Høgskolen i Oslo og Akershus. Nordfront sier de ikke står bak. Foto: Harald Klungtveit / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Thee Yezen Al Ubeide er en av arrangørene bak den antirasistiske demonstrasjonen som går fra Youngstorget ned til Stortinget. 

Den antirasistiske demonstrasjonen i regi av Blitz og Nye SOS Rasisme er et svar på Pegidas (Patriotiske europeere mot islamiseringen av aftenlandet) andre «protestmarsj mot muslimsk innvandring og påvirkningen fra islam» i Oslo.

Plakaten han holder opp på bildet forteller han at han fant i dag på bønnerommet på Høgskolen i Oslo og Akershus.

ARRANGØR: Thee-Yezen Alobeide er en av arrangørene bak den antirasistiske demonstrasjonen på Youngstorget. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
ARRANGØR: Thee-Yezen Alobeide er en av arrangørene bak den antirasistiske demonstrasjonen på Youngstorget. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

- Jeg hadde vasket og ryddet bønnerommet i 11-tida i dag og bedt da jeg på vei ut oppdaget denne lappen på infotavla vår, sier Al Ubeide.

- Forskjellige ideologier Nordfront omtaler seg selv som «nasjonalsosialister» og er kjent for anti-islamske og anti-jødiske holdninger. Selv sier Pär Öberg, pressetalsmann i Nordfront, at de tar avstand fra Pegida.

- De fokuserer på feil problem. Vi ser sionismen som et større problem enn islamisme, sier han til Dagbladet. 

Han er ikke kjent med plakaten som ble funnet på bønnerommet og tror det må være et lokalt initiativ i så fall. Lederen for den norske motstandsbevegelsen tar også avstand fra plakaten og sier at det ser veldig mistenkelig ut.

- Her er det altså noen som har printet ut et svensk klistremerke, og skrevet en inndirekte trussel på halvdårlig norsk. Det ser ut som noen småunger står bak, sier Håkon Forwald til Dagbladet.

Selv om Motstandsbevegelsen tar avstand fra Pegida, syns de det er positivt at folk tar til gatene for å ta til motmæle mot masseinnvandring og islamifisering.

- Vi har et litt annet livvssyn enn Pegida, men vi mener også at Vesten, Norge og Europa ikke skal islamifiseres, forteller Forwald.

Vil varsle Thee-Yezen Alobeid forteller at han er glad for at han fant plakaten og ingen andre. 

- Jeg ble sjokkert da jeg så det. Hva betyr «før det er for seint»?, sier Al Ubeide til Dagbladet. 

 - Det er veldig mange, spesielt jenter som bruker rommet, og jeg tror mange hadde blitt satt ut om de så den beskjeden, legger han til.

Al Ubeide sier han ikke har rukket å varsle politiet om episoden ennå, men at det vil bli gjort.  

- Jeg kommer til å ta kontakt med politiet og ønsker bedre sikkerhet på bønnerommet.

Han opplyser at bønnerommet er tydelig merket, og at det ikke er mulig å si om det er en student eller helt utenforstående som kan ha hengt opp hets-plakaten.

Kritiserte Antirasistisk senter Forrige mandag gikk Al Ubeide i strupen på en av samarbeidspartnerne under «Solidaritetstog mot hat og stigmatisering». Antirasistisk senter bekrefter imidlertid at Thee Yezen Al Ubeide snakker om dem. Amnesty International, AUF og Islamsk Råd Norge var bare noen av gruppene som stilte seg bak initiativet.

«Hvor var Charlie i dag, da min ytringsfrihet ble krenket i Norge da min appellant ble fjernet fra lista» sa Al Ubeide fra talerstolen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer