NB! STERKE BILDER: Hendelsen skjedde i juli i fjor, men ble nylig frigitt av organisasjonen ACLU. De vil kjempe for å få politibetjenten dømt etter det de kaller et brutalt angrep mot 22-åringen. Video: ACLUVis merVis mer Vis mer

Arrestasjon vekker oppsikt:
- Jeg kjørte til siden, og før jeg visste hva som hadde skjedd ble jeg slått og dratt ut

- Et brutalt angrep.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En nylig frigitt dashcam-video viser hvordan en politibetjent utøver det som tilsynelatende er grov vold mot en 22 år gammel mann.

Hendelsen skjedde da Worthington-politiets Buffalo Ridge Drug Task Force skulle arrestere 22-åringen 28. juli i fjor.

- Definisjonen på overdreven fysisk maktbruk

I videoen, som du kan se øverst i saken, løper den ene politibetjenten ut av bilen sin etter å ha stoppet 22-åringen. Han roper så skjellsord til mannen og ber ham om å komme seg ut av bilen.

Like etter slår og sparker politibetjenten sjåføren.

Videoen ble frigitt av American Civil Liberties Union (ACLU), en amerikansk ideell organisasjon som arbeider for å fremme borgerrettigheter i landet. De kaller det hele for «definisjonen på overdreven fysisk maktbruk». De har også satt i gang en etterforskning for å gå arrestasjonen i sømmene.

- Politibetjenten hevder at Anthony nektet å gå ut av bilen sin, men videoen viser det motsatte, skriver ACLU i en uttalelse.

Ifølge organisasjonen har ikke politibetjentens handlinger fått noen konsekvenser.

- Dette sender et budskap om at departementet tillater slik oppførsel. Vi vil at han skal holdes ansvarlig for dette brutale angrepet, sier Teresa Nelson, leder for ACLU i Minnesota.

Bakgrunnen for arrestasjonen skal være at 22- åringen fulgte etter og la seg tett opptil privatbilen til en politibetjent som han angivelig skal ha vært i kontakt med tidligere. Denne politibetjenten rapporterte så dette videre, hvor han meldte at han følte seg truet, og at han følte at 22-åringen skulle skade ham.

Risikerer 17 år i fengsel

Mannen som ble arrestert ble siktet for overfall med farlig våpen, flykte fra en politibetjent i bil, besittelse av en mindre mengde marihuana, og for å kjøre med et inndratt førerkort.

Mannen erklærte seg ikke skyldig, og risikerer inntil 17 år i fengsel om han blir dømt.

22-åringen forteller om hendelsen gjennom en uttalelse fra organisasjonen.

- Jeg hadde ikke engang muligheten til å ta av meg setebeltet før jeg ble overrumplet av dette unødvendige angrepet. Jeg kjørte øyeblikkelig inn til siden for politibilen, og før jeg visste hva som hadde skjedd ble jeg slått og dratt ut av bilen min.

Vil ikke kommentere

Nå har politiet uttalt seg om hendelsen. De sier at videoen er en del av bevismaterialet, og at de ikke vil gi flere kommentarer enn denne:

- Denne videoen viser bare en liten del av hendelsen som legger grunnlaget for siktelsen.

John Gordon fra Minnesota ACLU er uenig med politiets utsagn.

- Videoen forteller hele historien. Den forteller historien ikke bare om en arrestasjon, men også om vold. Uansett hva som skjedde før videoen startet så er politiets jobb å beskytte folk og å håndheve loven, ikke oppføre seg som om man står over loven.