24 ARRESTERT: Russisk politi legger en mann i bakken under en demonstrasjon i sentrum av Moskva tirsdag. Foto: REUTERS / Sergej Fadejtsjev
24 ARRESTERT: Russisk politi legger en mann i bakken under en demonstrasjon i sentrum av Moskva tirsdag. Foto: REUTERS / Sergej FadejtsjevVis mer

Arrestasjoner under demonstrasjon i Moskva

24 personer ble i dag pågrepet i Moskva under en demonstrasjon til minne for to drepte aktivister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| 24 personer ble pågrepet i Moskva tirsdag under en demonstrasjon til minne om en journalist og en menneskerettsaktivist som ble drept for ett år siden.

Rundt 1.000 mennesker trosset vinterkulda for å legge ned kranser i gata der aktivisten Stanislav Markelov og reporteren Anastasja Baburova ble drept 19. januar i fjor.

En talsmann for politiet sier noen av deltakerne forsøkte å starte et ulovlig demonstrasjonstog. Dette skal ha vært grunnen til at 24 mennesker ble arrestert.

Demonstrantene krevde at myndighetene må gjøre mer for å etterforske drapene på Markelov, Baburova og andre russiske journalister og menneskeretts-forkjempere.

- Det er en sammenheng mellom alle disse drapene. Alle som dør, er hatet av myndighetene, sa den tidligere sjakkmesteren Garri Kasparov, som deltok i demonstrasjonen tirsdag.

(NTB)