Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Arresterer arabiske tv-team

USAs viseforsvarsminister Paul Wolfowitz anklager arabiske fjernsynsstasjoner for å hisse til vold mot amerikanske soldater i Irak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I et intervju med Fox News rettet Wolfowitz søndag skytset mot blant andre Al-Jazeera og Al-Arabiya, som han hevder sprer usannheter og tendensiøse nyheter.

- Vi snakker nå med eierne av disse stasjonene, og ber om en viss balanse, sa Wolfowitz.

- Men svaret vi hittil har fått er at disse sendingene vil fortsette, og det er lite tilfredsstillende, la han til.

Al-Jazeera har sitt hovedkvarter i Qatar, mens Al-Arabiya sender fra De forente arabiske emirater.

- Disse regjeringene må stanse dette, og innse at det ikke er noe spill. De setter amerikanske soldaters liv i fare, sa Wolfowitz i intervjuet med Fox News. Amerikanske styrker pågrep søndag et fjernsynsteam fra Al-Jazeera i Mosul i Irak, etter at de hadde filmet et angrep mot amerikanske soldater. For litt over en uke siden ble et annet team fra Al-Jazeera pågrepet i Ramadi vest for Bagdad, da de filmet et angrep mot en politistasjon.

Begrunnelsen for pågripelsene var begge ganger at slike bilder vil være å oppfatte som en oppfordring til vold mot de amerikanske styrkene i landet.

Flere andre utenlandske fjernsynsteam er tidligere pågrepet av amerikanske styrker i Irak, etter å ha filmet lignende demonstrasjoner og angrep mot amerikanske soldater.

(NTB)