Arresterer slektninger av aktivister

Den israelske hæren har arrestert 22 nære slektninger av to palestinere som mistenkes for å ha stått bak den siste ukens væpnede aksjoner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Hjemmene til de to aktivistene Nasser a-Din Assidi fra Hamas og Ali Ahmad al-Ajouri fra Fatah er blitt ødelagt. I tillegg er det blitt arrestert slektninger av dem, heter det i en uttalelse fra den israelske hæren.

Israelsk radio meldte at 22 mannlige slektninger var blitt arrestert. Meningen er ifølge sikkerhetskilder å utvise dem til Gaza-stripen.

På spørsmål om han støttet utvisning av de arresterte slektningene, svarte Israels utenriksminister Shimon Peres at han gjorde det, dersom det var avklart at et slikt tiltak ikke er i strid med israelsk lov.

Det er første gang siden det palestinske opprøret startet i september 2000 at Israel benytter denne formen for kollektiv avstraffelse.

Assidi skal ifølge sikkerhetskilder være ansvarlig for tirsdagens angrep mot en buss utenfor bosettingen Emmanuel, hvor elleve mennesker ble drept. Ajouri skal være knyttet til selvmordsangrepet i Tel Aviv onsdag, hvor tre uskyldige ble drept.

(NTB)