Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Arrestert 14-åring skal være fryktet leiemorder

Innrømmer å ha hugget hodet av ofrene sine.

Endelig tatt? Her arresteres det som angivelig skal være den beryktede «El Ponchis.» Sammen med sin 16 år gamle søster var 14 år gamle Edgar Jimenez, som mexikanske myndigheter mener er ellerer, i ferd med å ta et fly til Tijuana for senere å komme seg til San Diego. (AP Photo/Antonio Sierra)
Endelig tatt? Her arresteres det som angivelig skal være den beryktede «El Ponchis.» Sammen med sin 16 år gamle søster var 14 år gamle Edgar Jimenez, som mexikanske myndigheter mener er ellerer, i ferd med å ta et fly til Tijuana for senere å komme seg til San Diego. (AP Photo/Antonio Sierra) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«El Ponchis», eller «masken,» er beryktet for å ha torturert og drept dusinvis av fiender for kokainkartellet South Pacific Cartel. Videorer av flere av drapene har blitt lagt ut på internett.

Rykter om at ungutten endelig var arrestert verserte for under tre uker siden.

Nå bekrefter imidlertid mexikanske myndigheter at leiemorderen som har terrorisert Sør-Mexico, er arrestert, skriver BBC News.

- Søstrene medvirket 14 år gamle Edgar Jimenez, som den mexikanske hæren mener er «El Ponchis,» har vært ettersøkt siden oktober. Fredag ble han arrestert på en flyplass i delstaten Morelos. Målet var å komme seg fra delstatshovedstaden Cuernavaca til USA med sin 16 år gamle søster.

Ifølge militæret tok Jimenez del i flere drap under tung rus, hvor blant annet ofrene ble halshugget. Gutten har angivelig jobbet tett med sine søstere som skal bistått med å dumpe likene.

En anonym militær kilde i det mexikanske militæret sier til AP at at Jimenez har innrømmet å ha tatt del i fire drap. Jimenez skal ha fortalt at han ble dopet ned og truet på livet om han ikke utførte drapene. Kilden forteller videre at en av tenåringens søstre mistenkes for å ha blitt kvitt likene, men har foreløpig ikke blitt siktet.

«Jeg følte meg dårlig når jeg gjordet det. Jeg ble tvunget til å gjøre det. De sa de ville drepe meg om jeg ikke gjorde det. Jeg bare kappet av dem hodene, men jeg hang de ikke over broene, aldri,» skal Jimenez ha uttalt til mexikanske La Reforma.

Å henge drepte rivaler fra broer i traffikerte områder brukes som avskrekkingsmetode overfor rivalsierende gjenger i den blodige narkokrigen som har eskalert i Mexico de siste årene.

28 000 drept Mer enn 28 000 mennesker har mistet livet i narkotikarelaterte drap siden Mexicos president Felipe Calderon begynte å ta i bruk militære tropper for å slå ned på kartellene for rundt fire år siden.

Ifølge BBC opplyser mexikanske myndigheter at drap utført av mindreårige på vegne av kartellene har økt kraftig over hele landet det siste året.

The South Pacific Cartel,  som 12-åringen og hans gjeng skal jobbe for, ledes av Hector Beltran Leyva, broren til Arturo Beltran Leyva, en narkobaron som ble drept av mexikanske styrker for ett år siden, skriver BBC. Hector Beltran Leyvas kamp for å få kontroll har ført til en kraftig økning av vold og drap i delstaten Morelos, like sør for Mexico City.

Kartellet skal også ha alliert seg med den brutale gjengen Los Zetas, et mindre kartell i sørlige Mexico som kriger mot et større kartell om narkotikakontrollen av den sørvestlige delen av landet.


 

Arrestert: - De sa de ville drepe meg om jeg ikke gjorde det, skal 14 år gamle Edgar Jimenez ha uttalte til La Reforma. REUTERS/Margarito Perez
Arrestert: - De sa de ville drepe meg om jeg ikke gjorde det, skal 14 år gamle Edgar Jimenez ha uttalte til La Reforma. REUTERS/Margarito Perez Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!