Tidligere Obama-rådgiver:

Arrestert etter
Gaza-tirade

En tidligere sikkerhetsrådgiver for administrasjonen til Barack Obama er arrestert for hatkriminalitet etter at en video ble lagt ut på nett.

Tidligere sikkerhetsrådgiver for administrasjonen til Barack Obama, Stuart Seldowitz, er siktet for hatkriminalitet og trakassering etter å ha oppsøkt en gateselger i New York ved flere anledninger. Reporter: Mia Engenes Bratlie. Video: X Vis mer
Publisert

I videoen, som har sirkulert den siste tida, går Stuart Seldowitz (64) til verbalt angrep på en gateselger i New York i USA.

Seldowitz langer ut mot religionen islam og kaller gateselgeren en «terrorist».

I tillegg nevner den tidligere sikkerhetsrådgiveren situasjonen i Gaza. Der Israel har en pågående krig mot Hamas etter sistnevntes terrorangrep mot Israel 7. oktober.

- Du støtter drap på små barn, sier Seldowitz til gateselgeren ifølge CNN.

- Du dreper barn, ikke jeg, repliserer selgeren.

- Vet du hva? Om vi så drepte 4000 palestinske barn, så er ikke det nok, smeller det fra den tidligere hvite hus-rådgiveren.

ULIKE KLÆR: Seldowitz har ulike klær i videoen. Foto: Sosiale medier
ULIKE KLÆR: Seldowitz har ulike klær i videoen. Foto: Sosiale medier Vis mer

Seldowitz har selv vedkjent at det er ham i videoen, i en e-post til CNN.

Ifølge kanalen har 64-åringen blitt siktet for hatkriminalitet og trakassering. Den endelige siktelsen er enda ikke slått fast.

I videoen som sirkulerer på nettet kan man se Seldowitz med ulik bekledning, noe som kan tyde på at han har oppsøkt gateselgeren mer enn en gang.

DAGER: Seldowitz ser ut til å ha oppsøkt boden ved ulike tider på dagen. Foto: Sosiale medier
DAGER: Seldowitz ser ut til å ha oppsøkt boden ved ulike tider på dagen. Foto: Sosiale medier Vis mer

Tabloidavisa New York Post har snakket med gateselgeren som blir trakassert av Seldowitz i videoene.

- Hvordan kan en tidligere myndighetsperson snakke om religion og hat med så mye hat? En vanlig person ville ikke gjort det, men en person med makt og stand burde i alle fall ikke snakke sånn til en 24-åring som ber ham gå bort, sier gateselgerens sjef til avisa.

Ifølge avisa har arbeidsgiveren til Seldowitz, Gotham Government Relations, sparket den tidligere Obama-rådgiveren og fordømt utsagnene han kommer med i videoen.