Arrestert etter ponni-sex

Men sodomi er ikke ulovlig i Danmark.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ponnien Fancy skal ha blitt seksuelt misbrukt flere ganger av en lokal pensjonist i Falster i Danmark. I januar ble han tatt på fersken av ponniens eier Karina.

- Dyresex burde bli forbudt ved lov. Jeg føler meg dårlig og maktesløs, hver gang jeg kikker på min lille hoppe. Tenk på hva den har blitt utsatt for, sier hun til den danske avisen B.T.

Men det er ikke ulovlig å ha sex med dyr i Danmark, så lenge det ikke blir påvist at dyret lider overlast.

Ikke første gang

Karina var i stallen da hun så en mann bevege seg bak ponnien, og løp for å ringe politiet.

- Da politiet kom, løp den ene betjenten og kjæresten min ut på marken og fulgte sporene i snøen, mens den andre betjenten tok bilen. Sistnevnte fikk fatt i gjerningsmannen som løp langs veien, sier Karina.

Mannen innrømmet å ha vært i stallen, men hevdet det kun var for å gi hestene brød. I midlertidig bar hesten spor av å ha blitt misbrukt, og etterhvert fant de et plastrør mannen vedgikk å ha brukt mens han hadde hånden inne i hoppa. Det skal ikke ha vært første gang han hadde vært inne i stallen.

Ifølge politiet i Falster skal ikke dyret være skadet. Saken skal opp i retten om to uker, og i mellomtiden prøver aktoratet å finne tilsvarende saker der gjerningsmannen er blitt pågrepet. Det finnes dessuten svært få tilfeller hvor gjerningsmannen er blitt domfelt.Gravid hoppe fikk indre blødninger

Illustrasjonsfoto: Scanpix
Illustrasjonsfoto: Scanpix Vis mer

Men mishandlingen av ponnien Fancy er ikke et unikt tilfelle. Så sent som i forrige uke ble en høygravid hoppe mishandlet på en går i nærheten av Langå. Hoppen fikk indre blødninger etter at en ukjent gjenstand ble ført inn i skjeden. Hun beholdt føllet, men har fått store men.

Lensmannen i Langå, Niels Henning Jørgensen, er ikke i tvil om at mishandlingen har et seksuelt motiv, og setter nå alt inn på å fange den skyldige. Inntil videre frykter hesteeierne at fremmede skal luske rundt i stallen deres.

- Dette er noe svineri, sier lensmannen.

Epidemi?

Ifjor sommer ble så mange hester i Jylland seksuelt misbrukt at politiet i Århus nedsatte en etterforskningsgruppe som skulle koordinere etterforskningsarbeidet. Det ga få resultater.

- Ingen ble dømt for mishandlingen, selv om en person fikk en bot på 3000 kroner for bluferdighetskrenkelse i forbindelse med sex med hest, sier Micheal Henningsen fra Århus politi til B.T.