Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Arrestert etter ransfeiring

SKIEN (Dagbladet): Storraneren feiret sitt siste kupp på 600 000 kroner ved å reise til Frankrike med samboer og barn. Nå er han arrestert sammen med en kamerat og siktet for femten post- og bankran. Samlet utbytte: 4 825 000.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er Sarpsborg politikammer som har rullet opp saken sammen med etterretningsavdelingen i Kripos og politiet i Nord-Jarlsberg.

32-åringen fra Sarpsborg har tilstått alle femten ranene. Hans medsiktede, en 36-åring fra Rakkestad, nekter å forklare seg for politiet.

Turné

Ransturneen startet i oktober 1993 med ran av Sparebanken Nor på Greåker, og endte med ran av Sparebanken 1 på Skoppum i Vestfold i oktober i år.

I løpet av fire år ble utbyttet nærmere fem millioner kroner. Nå er det slutt på de søvnløse nettene ranerne har påført funksjonærer i Østfold, Vestfold og Hedmark.

- Vi utelukker ikke at flere kan bli siktet og at siktelsen mot de to kan bli utvidet, sier politiadvokat Thor B. Klepper ved Sarpsborg politikammer til Dagbladet.

De to siktede er ikke tidligere straffedømte. Etter det Dagbladet erfarer, har den ene vært flyger. Fordi de har vært i jobb og ikke har hatt strafferegister, har de lenge unngått mistanke.

Tatt i kontroll

Men fra informert hold får Dagbladet opplyst at 32-åringen for et par år siden ble stoppet i en kontroll, og at politiet fant ransklær og en avsagd hagle i bilen.

Han skal da ha innrømmet ransplaner, men saken ble henlagt fordi ingenting hadde skjedd.

Etter det Dagbladet forstår ble han mistenkt for ranet på Skoppum i forrige måned - blant annet fordi vitner beskrev raneren som lav av vekst. Det var også klart at ransklærne var kjøpt i en butikk i hjembyen hans Sarpsborg.

Siktede rakk å ta med samboer og barn til Frankrike før han ble pågrepet. Tidligere skal han ha brukt opp ranspenger i Østen.

Brutale

Politiadvokat Thor B. Klepper karakteriserer ranene som brutale. I minst to tilfeller er det løsnet skudd.

Etter det Dagbladet forstår har politiet gjort beslag av penger og våpen, men ingen vil kommentere dette nærmere. Den ene av de siktede nekter å forklare seg, og opplysninger holdes tilbake av etterforskningstaktiske hensyn.

Sparebanken Nor har grunn til å glede seg over arrestasjonene:

Fem ran mot bankens filialer i Østfold er nå oppklart. I juni 1994 ble avdelingen i Hobøl ranet for 558750 kroner, et par uker seinere slo ranerne til igjen og tok 120000.

Det største utbyttet fikk 32-åringen da Høland Sparebank ble ranet for 1,5 millioner i januar i fjor.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!