Arrestert etter sex-orgie

De 400 japanske sex-turistene har fått kinesisk UD til å kalle dem «ekstremt motbydelige».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går skrev Dagbladet.no om de 400 japanerne som gikk berserk på et hotell i den sørlige kinesiske byen Zuhai.

Den japanske horden arrangerte en tre dager lang sex-orgie på hotellet som involverte 500 kinesiske prostituerte. Og selv om prostitusjon er ganske vanlig i Kina er det forbudt ved lov.

Når orgien så fant sted på samme dato som Kina minnet den japanske invasjonen av sør-Kina i 1931 løper følelsene løpsk. Og dne kinesiske tabloidpressen får en gyllen mulighet til å grafse i rykter og detaljer.

Invasjonsfeiring

Ifølge avisa People's Daily skal japanerne ha bedt om å få henge opp et japansk flagg i hotellets lobby. Dette skal hotellets daglige leder ha nektet dem å gjøre.

Ifølge den amerikanske nyhetskanalen CNN hevdes det blant mange kinesere at de japanske turistene kom utelukkende for å utnytte kinesiske jenter i forbindelse med 72-årsdagen for den japanske invasjonen.

Offentlige reaksjoner

I dag opplyste det statlige nyhetsbyrået Xinhua at kinesisk politi har foretatt flere arrestasjoner i saken. De forteller derimot ingenting om noen av de japanske turistene er arrestert, men offisielle kilder lar det skinne gjennom at de er mer enn misfornøyde med japanernes opptreden.

En talsmann for Kinas utenriksdepartement, Kong Quan, kaller episoden for «ekstremt motbydelig», og understreker overfor Xinhua at alle utlendiger må følge det kinesiske lovverket. Som altså forbyr prostitusjon.

I tillegg skal myndighetene ha stengt hotellet.

Episoden har forsterket spenningene mellom kinesere og japanere. Historisk sett har de ikke vært bestevenner, og i forrige måned leverte Kina en formell protest til Japan etter at en kineser ble skadd av etterlatte japanske kjemiske våpen.

VANLIG MEN ULOVLIG: Prostitusjon er ikke akseptabelt i Kina.