Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Arrestert for å stjele mobilt hjem

Og politiet tror fingertuppen Anna Ayala fant i maten på Wendy\'s var en svindel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det var i en tallerken Chili con carne, servert på en Wendy\'s-restaurant i San Jose i California, at Anna Ayala (39) hevdet hun fant en fingertupp 22. mars i år.

Fingertuppen har fått en oppmerksomhet som sjelden blir avkappede legemsdeler til del. Både politiet og restaurantkjeden selv har iverksatt etterforskning. Siste kapittel i sagaen startet seint i går kveld lokal tid, da politiet arresterte Ayala.

- Vi har arrestert henne i forbindelse med Wendy\'s-etterforskningen. Hun er for øyeblikket i varetekt i Las Vegas, sa San Jose-politiets talsmann Enrique Garcia til San Francisco Chronicle torsdag kveld lokal tid.

Stjal mobilt hjem

På en pressekonferanse klokka ti i kveld, opplyste politiet at Ayala er arrestert for tyveri og forsøk på tyveri.

Tyveri-anklagen er ikke relatert til Wendy\'s-affæren. Den stammer fra 2002, da Ayala forsøkte å stjele et mobilt hjem i San Jose, melder AP. Offeret for tyveriet skal ha blitt påført tap på nærmere 70 000 kroner.

Anklagen om forsøk på tyveri viser imidlertid til Wendy\'s-saken. På direkte spørsmål om politiet tror det dreier seg om svindel fra Ayalas side, svarte David Keneller, kaptein for politiets etterforskningsavdeling et klart ja.

- Vi har funnet at så langt bevisene rekker, er ofrene i denne saken eierne og de ansatte på Wendy\'s her i San Jose, sier politisjef Rob Davis.

RESTAURANTEN: Wendy\'s-kjeden sier deres etterforskning har vist at fingertuppen ikke stammer fra deres ansatte eller leverandører til San Jose-restauranten. Foto: AP/Scanpix
RESTAURANTEN: Wendy\'s-kjeden sier deres etterforskning har vist at fingertuppen ikke stammer fra deres ansatte eller leverandører til San Jose-restauranten. Foto: AP/Scanpix Vis mer

En informert kilde forteller til AP at svindelanklagen mot Ayala stammer fra politiavhør av to forskjellige personer, uten kjennskap til hverandre, som begge har sagt at Ayala har fortalt at hun hadde puttet en finger i chilien.

Så «The Fockers»

Ayala satt hjemme alene og så filmen «Svigers er aller verst - Meet the Fockers» på video da politiet tok seg inn i huset i går kveld, sier familievennen Ken Bono (23), som bor sammen med Ayala.

- Jeg hadde akkurat gått for å kjøpe noe brus i butikken, og da jeg kom tilbake var hun borte og det var biler fra politiet der. De sa det var på grunn av tyveri eller noe sånt, sier Bono til San Franciso Chronicle.

Bono mener at politiet og Wendy\'s er ute etter å ta Ayala, og han mener hun er uskyldig og vil slippe fri.

- De har ikke en dritt. De har tatt henne for noe hun ikke har gjort, sa han torsdag kveld.

Ayala tilbrakte natta i Clark County-fengselet i Las Vegas, skriver AP. Fredag sto det en håndskrevet lapp på familiens inngangsdør som ba om at journalister ikke skulle banke på, og ingen svarte på telefon.


Ayala varlset tidlig at hun ville gå til søksmål mot selskapet som eier Wendy\'s-kjeden.

- Bare å vite at det har vært menneskelige levninger i munnen min... det er avskyelig. Det river meg opp innvendig, sa Ayala på ABC\'s tv-show «Good Morning America» 28. mars.

Flere søksmål

Seinere droppet hun søksmålet. Hun begrunnet dette med at saken var for belastende for henne og familien. Hun anklaget politiet for trakassering i forbindelse med en sju timer lang ransakelse av hjemmet hennes.

Anna Ayala har en rekke mislykkede forsøk på søksmål mot forskjellige selskaper bak seg. Hun har hevdet at hun fikk nærmere 190 000 kroner i erstatning fra restaurantkjeden El Pollo Loco etter at hennes 13 år gamle datter ble matforgiftet. Representanter for kjeden sier hun ikke fikk så mye som en neve dollar.

I 2000 saksøkte hun en bilforretning i San Jose og dekkprodusenten Goodyear, og i 1999 saksøkte hun den spanskspråklige lokalavisa La Oferta Review for seksuell trakassering.

- Folk kan si hva de vil om meg og familien min, men det er ikke sant. Dette ødelegger barna mine og meg, og trekker familien min gjennom gjørma. Det tar livet av oss, uttalte Ayala tidligere denne måneden.

Wendy\'s avsluttet sin interne etterforskning av saken i går, og konkluderte med at fingeren ikke kan spores til noen av de ansatte eller råvareleverandørene til restauranten.

Bitt av leopard

Sist uke antok saken ytterligere bisarre dimensjoner, da myndighetene sammenliknet fingertuppen Ayala hevdet å ha funnet i maten med den avbitte fingeren til 59 år gamle Sandy Allman fra Nevada.

Allman hadde arvet seks tigre og tre leoparder av eks-kjæresten. Mens hun hadde en ansatt fra et dyremottak på besøk, puttet hun en hånd inn i buret og fortalte hvor greie dyrene var, og at de aldri ville finne på å skade henne.

- To sekunder seinere reiste Anthony (en av leopardene) seg opp og beit henne. Fingeren landet inne i buret, fortalte Carol Asvestas fra Wild Animal Orphanage i San Antonio til San Francisco Chronicle sist uke.

Asvestas tipset Wendy\'s, som hadde utlovet en dusør på 310 000 kroner til den som kan hjelpe dem å finne fingerens opprinnelige eier. Allman sa seg villig til å avgi DNA-prøve, men nå skal den forbindelsen være sjekket ut av saken.

Gratis milkshake

Wendy\'s har seinere øket dusøren til det dobbelte, 620 000 kroner, og vil forøvrig dele ut gratis milkshake til alle kundene i Bay Area denne helga for å vise godvilje. De hevder å ha merket et klart fall i salgstallene etter Ayalas anklager.

FORTVILER: Anna Ayalas 18 år gamle sønn Guadalupe Reyes (t.h.) følger med mens kameraten Ken Bono snakker med politiet på telefon. De to var i butikken da Ayala ble arrester i går kveld.
DENNE FINGEREN: Dette er fingertuppen Anna Ayala sier hun fant. Tegn på manikyr-behandling skal tyde på at det er en kvinnes fingertupp.
IKKE DENNE: Denne fingertuppen tilhørte Sandy Allman. Den ble bitt av da hun stakk hånda inn i buret til en av leopardene sine. Fingertuppen skal nå være sjekket ut av Wendy\'s-saken etter DNA-testing.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!