Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Arrestert for barbering

Det religiøse politiet i Afghanistans hovedstad Kabul har fengslet flere titalls menn fordi de har trimmet skjegget etter innledningen av den hellige fastemåneden ramadan for 12 dager siden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det fundamentalistiske Taliban-styret kontrollerer nå rundt 90 prosent av Afghanistan, og har innført sine svært religiøse regler, som blant annet utestenger jenter fra undervisning, og kvinner fra arbeidslivet.

Men også mennene lider under Taliban-styret; de kan ikke gå med vestlige klær eller ha skjegg kortere enn en knyttneve. Menn som knipes i å ha trimmet skjegget, må sone en ti dager lang fengselsstraff.

- Vi har gang på gang bedt folk om å lyde våre lover og regler, men fremdeles er det noen som vender det døve øret til. Fengselsstraff er bra for dem, fordi vi ønsker å gi dem muligheten til å forbedre seg åndelig, forklarer sjefen for sedlighetspolitiet.

Taliban, som kom til makten høsten 1996, har møtt sterk internasjonal kritikk for sine brudd på elementære menneskerettigheter. Det vender Taliban sitt døve øre til; - Vi vil ikke endre våre regler, understreker talibanmyndighetene.

NTB

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling