USA:

Arrestert for drap etter 40 år

Politiet i Sunnyvale California har arrestert en 75 år gammel mann etter dødsfallet av 15 år gammel jente, som ble kidnappet fra et busstopp i 1982.

ARREST GJERNINGSPERSONEN: Karen Stitt (15) fra Palo Alto, ble funnet voldtatt og drept i Nord-California i 1982. Nå har politiet arrestert en 75 år gammel mann for drapet. Foto: Santa Clara District Attorney
ARREST GJERNINGSPERSONEN: Karen Stitt (15) fra Palo Alto, ble funnet voldtatt og drept i Nord-California i 1982. Nå har politiet arrestert en 75 år gammel mann for drapet. Foto: Santa Clara District Attorney Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En mann fra Hawaii (75) er arrestert for det uoppklarte drapet på Karen Stitt (15). DNAet hans ble identifisert på offerets skinnjakke og en betongvegg, hvor offeret ble funnet knivstukket 59 ganger, hevder politiet.

Stitt skal ha blitt kidnappet fra et busstopp i Nord-California 3. september 1982. Jenta skal også ha blitt voldtatt før gjerningspersonen drepte henne, skriver NBC News.

Det var en lastebilsjåfør som fant jentas nakne kropp, omkring 91 meter fra busstoppet, ifølge The Mercury News.

Etterforskere ved Santa Clara fylke sier de brukte DNA-teknologi knyttet til slektstreforskning, den samme etterforskningsprosessen som førte til arrestasjonen i «The Golden State Killer» i 2018.

Politiets etterforsker Matt Hutchison beskrev 75-åringen som en eldre mann med en dårlig hofte og at han virket sjokkert.

For tre år siden begynte Hutchison å samarbeide med en slektsforsker som begrenset DNA-funnet ned til fire brødre.

Etterforskeren skal deretter oppsøkt et av barna til 75-åringen, som avga en DNA-prøve som viste stor sannsynlighet for at den mistenkte var deres far, forklarte Huchison.

Deretter fikk politiet en rettskjennelse for å ta DNA-prøve fra 75-åringen. Seinere bekreftet resultatet at DNA-et samsvarte det som ble funnet på åstedet.

75-åringen var en pensjonert og hadde tidligere jobbet i skadedyrkontroll. Ifølge politiet hadde han ingenting på rullebladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer