Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Arrestert for drap på 350 kvinner

Fem mistenkte massemordere tatt i Mexico.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Voldtatt og drept i Dødens by

• FBI hjelper i massedrapssaken

• De drepte kvinners by

• Nytt lik i De drepte kvinners by

Byen Ciudad Juarez rett sør for grensa til USA er for mange blitt ensbetydende med frykt og terror. Den meksikanske byen er omdøpt til De drepte kvinners by etter at rundt 400 kvinner er drept de siste ti årene.

Alle lever i redsel

Kvinnene - unge og gamle - har forsvunnet på vei til jobb, skole eller hjem, og de aller fleste er funnet igjen døde utenfor byen. Ett av ofrene var bare fem år gammel. Minst en tredjedel har blitt voldtatt, mange også torturert.

De fleste er døde ved kvelning. Drapsmennene har i mange tilfeller brukt ofrenes egne skolisser for å drepe kvinnene.

DE DØDE KVINNERS BY: Åtte kors på stedet der åtte kvinner ble funnet døde i 2001. Men innbyggerne har knapt oversikt over hvor mange som er døde. Mange forsvinninger forklares med at 13-åringer har stukket av med kjæresten eller rømt hjemmefra. Drapstallene kan være høyere enn hittil kjent. Foto: SCANPIX
DE DØDE KVINNERS BY: Åtte kors på stedet der åtte kvinner ble funnet døde i 2001. Men innbyggerne har knapt oversikt over hvor mange som er døde. Mange forsvinninger forklares med at 13-åringer har stukket av med kjæresten eller rømt hjemmefra. Drapstallene kan være høyere enn hittil kjent. Foto: SCANPIX Vis mer

Nå er fem menn arrestert for drap i byen, der de dødes familier i årevis har kjempet for at politi og påtalemyndighet skal ta drapene alvorlig og se etter seriemordere i stedet for å anta at det er en tilfeldighet at så mange kvinner er drept i byen.

Til og med politiet har blitt mistenkt i saken, og kvinner i byen har vært utrygge uansett hvor de har vært.

FN og Amnesty har krevd etterforskning

Mennene er blitt arrestert i løpet av de tre siste ukene. Arrestasjonene gjelder drap i årene 1997, 1999, 2001 og så sent som i år, melder Sky News.

Meksikansk politi sier at arrestasjonene er et resultat av årelang etterforskning. I fjor ble en egen statsadvokat ansatt som et grep for å finne frem til bakmennene og få slutt på massedrapene.

Også FN har sendt egne utsendinger til De døde kvinners by for å se på saken, og Amnesty har engasjert seg.

Men bare siden januar er åtte kvinner funnet døde. På mandag 14.mars for en knapp uke siden ble det foreløpig siste kvinneliket funnet. Innbyggerne tviler på at drapene tar slutt, selv om fem er arrestert.

DREPT: Forrige mandag ble en ukjent kvinne funnet drept. Innbyggerne i Ciudad Juarez venter på at flere skal bli funnet.
MØDRES KAMP:</B> Døtrene deres er forsvunnet. Julieta Gonzalez sin mor (til venstre) har lett siden 2001. Moren til Erika Carrillo så datteren for siste gang i desember 2002. De deler skjebne med hundrevis av foreldre og søsken i området ved Ciudad Juarez.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!