Arrestert for drapet på Berg

Fire er arrestert for drapet på Nick Berg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det opplyser irakisk sikkerhetspersonell. Det er irakisk politi som har arrestert de fire i Salaheddin-provinsen, som blant annet innbefatter Tikrit, Saddams hjemby.

Mannen som tipset politiet ble ifølge talsmannen drept av en uidentifisert mann dagen etter arrestasjonen.

Saddams nevø

De arresterte er medlemmer at Saddams tidligere fryktede paramilitære organisasjon Fedayeen, sier en talsmann som vil være anonym til AP. De ble arrestert for ei uke siden.

Gruppa som mistenkes for å ha drept Berg skal være under ledelse av Yasser al-Sabawi, en nevø av Saddam Hussein. Han er ikke blant de arresterte.

Amerikansk etterretning har bedt irakiske myndigheter om å utlevere de mistenkte. De er fortsatt i forvaring hos irakerne.

Unnslapp

De fire ble arrestert da de samlet seg for å planlegge andre aksjoner, forteller talsmannen. De fire var ankommet og ventet på en femte mistekt da agentene slo til. Den femte unnslapp.

Amerikanske myndigheter har tidligere opplyst at de tror jordaneren Abu Musab al-Zarqawi drepte Berg.

Han var fra før av etterlyst for å ha organisert motstandskamper mot amerikanerne i Irak på vegne av al-Qaida.

Innenriksminister Samir Shaker Mahmoud al-Sumeidi nekter å kommentere arrestasjonene.

Bestialsk

Nick Berg (26) ble funnet drepte 8. mai nær en bilvei i Bagdad. Han var sist sett 10. april da han forlot hotellet han bodde på i Bagdad.

Den 11. mai ble en video med ham lagt ut på en nettside som skal være knyttet til al-Qaida. Den viser ham i en oransje kjeledress lik dem fangene som holdes ved Guantanamo har på seg. Han satt på kne foran fem maskerte menn mens en leste opp anti-amerikanske slagord.

Etter å ha slått Berg i gulvet gikk de løs på hodet hans med kniv. Til slutt viste de fram det avkappede hodet til kameraet. De sa at han ble drept på grunn av behandlingen fangene ved Abu Ghraib-fengselet har fått.

DREPT:</B> Nick Berg solgte kommunikasjonsutstyr i Irak.
FRA DEN GRUSOMME VIDEOEN:</B> Det mistenkes at gamle Fedayeen-medlemmer under ledelse av Saddams nevø sto bak drapet.