Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Arrestert for drapsforsøk

Dramaet skjedde på Mehar Bjølsen Kafé i Oslo i natt. Kaféverten og tre andre meldte seg som vitner. Nå er alle fire siktet for drapsforsøk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Forklaringene til de fire spriker så kraftig at vi har valgt å sikte dem. Essensen i forklaringen deres er at offeret ble beskutt av en ukjent gjerningsmann inne på kaféen. Vi har ikke klart å finne skytevåpenet som ble brukt.

Det sier politiavdelingssjef Finn Abrahamsen til Dagbladet. Han opplyser at det 25 år gamle offeret nå skal være i bedring:

- Mannen har hatt englevakt. Han er skutt gjennom overkroppen. Det ser ut til at kula har gått tvers gjennom uten å skade vitale organer.

Politiet forsøkte i formiddag å avhøre 25-åringen, men han var fortsatt for omtåket. I stedet avhøres nå de fire siktede.

Offeret ble brakt til Ullevål sykehus med alvorlige skader i brystet og ble underlagt intensiv behandling. Tilstanden ble betegnet som stabil.

Skyteepisoden skjedde ved 0.50-tida i natt.

Politiet kjenner ikke bakgrunnen for skytingen. Tre av de fire siktede er i 20-30 åra og en i 40-årsalderen.

- De vil ikke bli begjært varetektsfengslet før eventuelt på mandag, sier Finn Abrahamsen.

Politiet sliter med å få korrekt identitet på offeret og de fire siktede. Det ser foreløpig ut til at samtlige er av pakistansk opprinnelse.

- Det kan se ut til at noen av dem er asylsøkere, sier Abrahamsen.

- Vi har vitner, men de har ikke sett selve skytingen. De fem kan ha vært alene i kafeen da skuddet falt.

Hele Norges coronakart