FEIRET: Hugo Cháves talte i går under en militærparade for å feire det feilslåtte militærkuppet i landet for 17 år siden. Nå anklages to offiserer for en ondsinnet sammensvergelse mot presidenten. Foto: AFP / PRESIDENCIA / SCANPIX
FEIRET: Hugo Cháves talte i går under en militærparade for å feire det feilslåtte militærkuppet i landet for 17 år siden. Nå anklages to offiserer for en ondsinnet sammensvergelse mot presidenten. Foto: AFP / PRESIDENCIA / SCANPIXVis mer

Arrestert for sammensvergelse i Venezuela

To kapteiner i Venezuelas nasjonalgarde anklaget for USA-støtet sammensvergelse mot Hugo Chávez.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To kapteiner i Venezuelas nasjonalgarde er arrestert på mistanke om at de deltok i en sammensvergelse mot president Hugo Chávez. De to skal ha fått støtte fra tidligere offiserer som lever i eksil i USA.

Chávez sa fredag at de to kartla hans bevegelser. De skal samtidig ha opprettholdt kontakter med eksoffiserer i amerikansk eksil, som er blitt anklaget for å være innblandet i to bombeaksjoner i den venezuelanske hovedstaden Caracas.

Offiserene ble anholdt onsdag og holdes i arrest ved Venezuelas direktorat for militær etterretning, tilføyde presidenten.

- De konspirerte med politiske krefter, hadde kontakter i USA og forberedte tiltak for å destabilisere statssjefen, sa Chávez.

Diplomater sier kontaktene han henviste til, trolig er de tidligere hæroffiserene Jose Antonio Colina og German Rodolfo Varela. De to benekter at de var innblandet i to bombeaksjoner i Caracas i februar 2003, der fire mennesker kom til skade.

De skal også ha vært med i en gruppe militære som oppfordret til statskupp mot Chávez og hans regjering i 2002. Siden det mislykte kuppforsøket det året har Hugo Chávez gjentatte ganger anklaget sine motstandere for å forsøke å styrte eller drepe ham.

(NTB)