Arrestert for sammensvergelse i Venezuela

To kapteiner i Venezuelas nasjonalgarde anklaget for USA-støtet sammensvergelse mot Hugo Chávez.

FEIRET: Hugo Cháves talte i går under en militærparade for å feire det feilslåtte militærkuppet i landet for 17 år siden. Nå anklages to offiserer for en ondsinnet sammensvergelse mot presidenten. Foto: AFP / PRESIDENCIA / SCANPIX
FEIRET: Hugo Cháves talte i går under en militærparade for å feire det feilslåtte militærkuppet i landet for 17 år siden. Nå anklages to offiserer for en ondsinnet sammensvergelse mot presidenten. Foto: AFP / PRESIDENCIA / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

To kapteiner i Venezuelas nasjonalgarde er arrestert på mistanke om at de deltok i en sammensvergelse mot president Hugo Chávez. De to skal ha fått støtte fra tidligere offiserer som lever i eksil i USA.

Chávez sa fredag at de to kartla hans bevegelser. De skal samtidig ha opprettholdt kontakter med eksoffiserer i amerikansk eksil, som er blitt anklaget for å være innblandet i to bombeaksjoner i den venezuelanske hovedstaden Caracas.

Offiserene ble anholdt onsdag og holdes i arrest ved Venezuelas direktorat for militær etterretning, tilføyde presidenten.

- De konspirerte med politiske krefter, hadde kontakter i USA og forberedte tiltak for å destabilisere statssjefen, sa Chávez.

Diplomater sier kontaktene han henviste til, trolig er de tidligere hæroffiserene Jose Antonio Colina og German Rodolfo Varela. De to benekter at de var innblandet i to bombeaksjoner i Caracas i februar 2003, der fire mennesker kom til skade.

De skal også ha vært med i en gruppe militære som oppfordret til statskupp mot Chávez og hans regjering i 2002. Siden det mislykte kuppforsøket det året har Hugo Chávez gjentatte ganger anklaget sine motstandere for å forsøke å styrte eller drepe ham.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer