Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Arrestert foran kone og datter

Carl Fredrik Seim ble i går kveld arrestert på Flesland i Bergen. Siktelsen har en strafferamme på seks år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Carl Fredrik Seim (29) skapte i fjor storm i Bergen etter at han kjøpte opp Norges eldste verft, Mjellem & Karlsen Verft AS, for så å slå deler av selskapet konkurs etter noen uker. Verftet lå på en av byens mest attraktive tomter, og mange spekulerte på om Seim hele tida har ønsket å bygge boliger der.

Kom fra Spania

- Han er siktet for grovt økonomisk utroskap mot Mjellem & Karlsen-systemet, sier politiadvokat Ole Mevatne ved Hordaland politidistrikt.

Seim var sammen med kona og sitt barn på ett år da han ble pågrepet klokka 21.15 i går kveld på flyplassen Flesland i Bergen. Familien hadde vært i Spania og hadde mellomlandet i København. Siktelsen ble tatt ut torsdag, og 29-åringen visste ikke at han var siktet da han ble pågrepet. Siden han har vært i utlandet har heller ikke politiet kunne pågripe ham.

Han motsatte seg ikke pågripelsen og ble ført til politistasjonen i Bergen.

Dersom Seim blir tiltalt og dømt etter paragrafene 275 og 276, risikerer han fengsel i inntil seks år.

I løpet av helga skal påtalemyndigheten ta stilling til om Seim skal framstilles for varetektsfengsling på mandag. Politiet forsøkte seint lørdag å få tak i en advokat til eiendomsinvestoren.

Skatterett

Allerede som 14-åring startet Seim sitt eget revisorfirma. I 1995 kjøpte han sin første eiendom, til 1,5 millioner i Bergen.

Siden har han tjent seg søkkrik på eiendommer på Vestlandet og Østlandet.

Han er utdannet innen skatterett på Norges Handelshøyskole (NHH).

SIKTET: Carl Fredrik Seim (29) er siktet for grovt økonomisk utroskap. Bildet er ved en tidligere anledning.