Arrestert i Saudi-Arabia

Mohyeldeen Mohammad (25) som skremte Norge under islamdemonstrasjonen mot Dagbladet i fjor vinter, er nå arrestert av sikkerhetspolitiet i Saudi-Arabia.

ARRESTERT: Islamisten Mohyeldeen Muhammad fra Larvik er arrestert i den hellige muslimske byen Medina. -Politiet i Saudi-Arabia har fortalt ham at årsaken til arrestasjonen er opplysninger fra norske myndigheter, sier talsmannen for Mohyeldeen Mohammads familie. Foto: John T. Pedersen
ARRESTERT: Islamisten Mohyeldeen Muhammad fra Larvik er arrestert i den hellige muslimske byen Medina. -Politiet i Saudi-Arabia har fortalt ham at årsaken til arrestasjonen er opplysninger fra norske myndigheter, sier talsmannen for Mohyeldeen Mohammads familie. Foto: John T. Pedersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag reiste 25-åringen fra Larvik til Saudi-Arabia hvor han har studert Koranen. Da flyet fra Istanbul landet i den hellige byen Medina i Saudi-Arabia ble Mohyeldeen Mohammad umiddelbart arrestert.

-Jeg kan bekrefte at en talsmann for familien til en norsk statsborger har varslet Utenriksdepartementet om at en 25 år gammel mann skal være arrestert av politiet her i Saudi-Arabia, bekrefter ambassadør Carl Schiötz Wibye ved Norges ambassade i Riyadh overfor Dagbladet.

Wibye og hans stab har det siste døgnet jobbet intenst for å finne ut hvorfor Mohyeldeen Mohammad er arrestert.

Undersøker -Vi har ikke fått kontakt med politimyndighetene i Medina, men vi jobber aktivt for å finne ut av saken. Det er ikke vanlig at norske statsborgere blir arrestert i Saudi-Arabia, sier ambassadør Wibye.

I Saudi-Arabia er fasteperioden Ramadan akkurat ferdig, og landet har skoleferie, noe som gjør det vanskelig for norske myndigheter å innhente opplysninger om hvorfor Mohyeldeen Mohammad er arrestert.

Dagbladet får også bekreftet at Politiets sikkerhetstjeneste er orientert om pågripelsen av Mohyeldeen Mohammad. Men det er trolig Utenriksdepartementet i Norge, og ikke myndighetene i Saudi-Arabia som har varslet PST.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer