Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Arrestert i stjålet bil

Boot Boys-lederne Terje Sjølie (25) og Werner Holm (26) ble sammen med sju andre arrestert i en stjålet Fiat med falske skilter, bare vel en halvtime etter nynazist-demonstrasjonen i Askim.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med politispanere på hjul kjørte Boot Boys-lederen Terje Sjølie en mørke blågrønn Fiat med KF-skilter fra den ulovlige demonstrasjonen i Askim. Like bak fulgte en gråhvit Opel Astra, med nynazistiske demonstranter i.

Ved Mosseporten, noen km utenfor Moss sentrum, ble de to bilene forsøkt stoppet av politiet.

Ifølge politiet stoppet ikke nynazistene, men etter en kort men hektisk jakt ble de to bilene stoppet av mannskaper fra Moss politidistrikt.

Ni personer - syv unge menn (19 til 26 år) og to jenter i 19-års alderen - ble pågrepet og lagt i jern. Tre av de ni er svenske statsborgere. En av de to unge jentene var tydelig preget av arrestasjonen, og gråt da hun ble ført inn i «svartemarja».

Vurderer siktelse

> I går kveld var ingen av de ni siktet for å ha deltatt i den ulovlige nynazist-marsjen. Politiet i Sarpsborg skal vurdere om de ni skal siktes for å ha deltatt i den ulovlige demonstrasjonen.

- Man skal innhente politiets samtykke før en demonstrasjon og det er ikke love å maskere seg. Vi har fått meldinger om at noen av deltakerne var maskerte. Vi har ikke gitt tillatelse til denne demonstrasjonen, sier politiadjutant Nina Christophersen.

Hun har bedt om å få personalia til de ni pågrepne og vil vurdere om de arresterte skal rettsforfølges etter den ulovlige demonstrasjonen.

«SIEG HEIL»: Boot Boys-fører Terje Sjølie ledet nazidemonstrasjonen. Kort tid etterpå ble han arrestert.