PÅGREPET OG SIKTET:  Politiet i North Carolina hadde utstedt en arrestordre på Jose Lantigua (62) for forsikringssvindel, etter han ble rapportert død i Venezuela for to år siden. I helga dukket mannen opp og ble pågrepet. Foto: Buncombe County Sheriff?s Office
PÅGREPET OG SIKTET: Politiet i North Carolina hadde utstedt en arrestordre på Jose Lantigua (62) for forsikringssvindel, etter han ble rapportert død i Venezuela for to år siden. I helga dukket mannen opp og ble pågrepet. Foto: Buncombe County Sheriff?s OfficeVis mer

Arrestert i USA to år etter han ble erklært død i Venezuela

Forretningsmannen ble meldt død etter en ferietur.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En forretningsmann fra Jacksonville ble meldt død etter en ferietur til Venezuela for to år siden. I helga dukket han opp i USA og ble pågrepet.

Politiet hadde allerede utstedt en arrestordre på Jose Lantigua (62) for forsikringssvindel da han ble tatt. Familien har de siste to åra vært gjennom flere sivile søksmål med flere forsikringsselskaper som har nektet å utbetale forsikringspengene.

Det fordi de ikke trodde på at Lantigua var død, ifølge avisa The Florida Times Union og nyhetsbyrået AP

Flere selskaper etterforsket dødsfallet, men da det kom papirer fra Venezuela som sa Lantigua hadde blitt kremert, så skal flere ha valgt å betale. Papirene sa ifølge AP at Lantigua hadde blitt syk under ferieturen og døde.

Men lørdag dukket han opp i North Carolina. Det er så langt ikke klart hva han er formelt siktet for.

Hans kone, som har vært en del av flere av kranglene med forsikringsselskapene, satt i bilen med Lantigua da han ble arrestert. Hun er også pågrepet, men den formelle siktelsen er fortsatt uklar.