Arrestert på cella

Drapssiktede Petter Gundersen (21) ble i går arrestert på sin egen celle i Kongsvinger kretsfengsel. 21-åringen ble pågrepet av Oslo-politiet samtidig som han fikk beskjed om at Høyesterett tirsdag hadde avsagt en kjennelse som innebar at han var en fri mann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gundersens forsvarer, advokat Morten Kjensli, reagerer sterkt på politiets oppførsel. Han sier rett ut at arrestasjonen på cella er politisk motivert fra politiets side.

- Jeg har fått beskjed om at klienten skal framstilles i Oslo forhørsrett i dag kl. 13 med begjæring om fortsatt varetektsfengsling i Holmlia-saken. Dette er helt meningsløst, for å bruke et mildt uttrykk.

På frifot

- Jeg er ikke kjent med at det er kommet nye opplysninger som skulle styrke en eventuell mistanke mot min klient, som ikke var på Holmlia da drapet på Benjamin Hermansen skjedde, sier Kjensli.

21-åringen ble først løslatt av forhørsretten. Han var på frifot i tre døgn, før Borgarting lagmannsrett omgjorde forhørsrettens kjennelse og varetektsfengslet 21-åringen fram til 2. mars.

- Jeg mener også at det var en politisk motivert fengslingskjennelse. Vi påkjærte til Høyesterett, og har fått medhold. Heldigvis har ikke Høyesterett latt seg påvirke av politisk press, men vurdert saken ut fra lovens bokstaver. Høyesterett bruker ordet uklar om lagmannsrettens kjennelse.

Kjøretur

- Jeg merker meg dessuten at Høyesterett finner at lagmannsrettens kjennelsesgrunner for å varetektsfengsle klienten ikke gir tilstrekkelig grunnlag for å kunne prøve om lagmannsretten har bygd på riktig tolking av medvirkningsbegrepet og forsettsbegrepet i drapsparagrafen. Det er sterkt ord i denne sammenheng, sier Kjensli.

Høyesterett skriver at sjøl om Gundersen var på det rene med at det under en kjøretur fra leiligheten i Martin Linges vei skulle utøves grov vold, er ikke det det samme som at han hadde forsett til medvirkning.

Erik Lauritsen, som lagmannsretten også fengslet fram til 2. mars, må fortsatt sitte i varetekt, etter at Høyesterett forkastet hans kjæremål.

PÅGREPET:</B> Her blir Petter Gundersen arrestert av politiet etter en nynazistisk markering i Oslo i fjor sommer.