Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Arrestert på vei hjem fra Norge

Palestinsk aktivist besøkte SVs ungdomsparti.

TATT ETTER NORGESBESØK: Foto: SU
TATT ETTER NORGESBESØK: Foto: SU Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): Den palestinske aktivisten Mohammad Othman (32) har i sommer besøkt Norge for å drive kampanjearbeid sammen med ungdomsorganisasjonen til regjeringspartiet SV. Han har ved flere anledninger møtt SV-leder og finansminister Kristin Halvorsen, ifølge SU-ledere Mali Steiro.

- I ettermiddag fikk vi beskjed om at han er fengslet, etter at israelsk politi stoppet ham på grensen mellom Jordan og Vestbredden. Vi vet ikke hva som har skjedd med ham, men Israel har tidligere fengslet fredelige aktivister som Othman i lang tid og tortur er jo ikke et ukjent virkemiddel i det landet, sier Steiro til Dagbladet.

Ifølge SU-lederen er Othman bare er organisert i fredelige organisasjoner, men hun vil ikke opplyse om hvilke de er.

- Jeg vet ikke hva han forteller i avhør eller hvilke konsekvenser det vil ha for andre involverte. Men han er ikke partipolitisk aktiv, er ikke organisert i Hamas eller liknende og jobber fredelig gjennom lovlige organisasjoner, sier Steiro.

Etter det Dagbladet kjenner til er han aktiv i «Stopp muren», en organisasjon som jobber mot den israelske muren som bygges for å separere palestinske og israelske områder.

MØTTE HALVORSEN: Othman skal flere ganger ha møtt SV-leder i år, der de blant annet har diskutert israelske selskaper som har drevet på okkupert palestinsk land. Her møter han Halvorsen i 2007. Foto: SU
MØTTE HALVORSEN: Othman skal flere ganger ha møtt SV-leder i år, der de blant annet har diskutert israelske selskaper som har drevet på okkupert palestinsk land. Her møter han Halvorsen i 2007. Foto: SU Vis mer

Byggingen av muren er domstol folkerettsstridig av FNs Internasjonale domstol i Haag.

Det var en kollega i «Stopp muren»-kampanjen som først fikk beskjed om Othman ble arrestert.

- Jeg snakket senest med ham i morges og han forklarte da at han ble holdt igjen på grensen. Det er vanlig når vi er på utenlandsturer. Etterpå fikk jeg en sms om at han ble arrestert. Det er første gangen dette skjer og jeg håper vi får vite hvor han er, og hvilke anklager han står overfor, i morgen, sier kollega Hindi Mesleh til Dagbladet.

ENGASJERT:SV og SU på demonstrasjon mot bombingen på Gaza-stripen i vinter.
Foto: Lise Åserud / SCANPIX
ENGASJERT:SV og SU på demonstrasjon mot bombingen på Gaza-stripen i vinter. Foto: Lise Åserud / SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling