- Arrestert på vei hjem fra Norge

Palestinsk aktivist besøkte SVs ungdomsparti.

TATT ETTER NORGESBESØK: Foto: SU
TATT ETTER NORGESBESØK: Foto: SU Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet): Den palestinske aktivisten Mohammad Othman (32) har i sommer besøkt Norge for å drive kampanjearbeid sammen med ungdomsorganisasjonen til regjeringspartiet SV. Han har ved flere anledninger møtt SV-leder og finansminister Kristin Halvorsen, ifølge SU-ledere Mali Steiro.- I ettermiddag fikk vi beskjed om at han er fengslet, etter at israelsk politi stoppet ham på grensen mellom Jordan og Vestbredden. Vi vet ikke hva som har skjedd med ham, men Israel har tidligere fengslet fredelige aktivister som Othman i lang tid og tortur er jo ikke et ukjent virkemiddel i det landet, sier Steiro til Dagbladet.

Ifølge SU-lederen er Othman bare er organisert i fredelige organisasjoner, men hun vil ikke opplyse om hvilke de er.

- Jeg vet ikke hva han forteller i avhør eller hvilke konsekvenser det vil ha for andre involverte. Men han er ikke partipolitisk aktiv, er ikke organisert i Hamas eller liknende og jobber fredelig gjennom lovlige organisasjoner, sier Steiro.

Etter det Dagbladet kjenner til er han aktiv i «Stopp muren», en organisasjon som jobber mot den israelske muren som bygges for å separere palestinske og israelske områder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer