Arrestert pilot (34) er TV4-ansatt

Skal ha fløyet ranshelikopteret i Västberga.

RANSAKELSE: Tidligere i dag saumfarte svenske etterforskere 34-åringens bolig i Stockholms-området. Foto: EXPRESSEN
RANSAKELSE: Tidligere i dag saumfarte svenske etterforskere 34-åringens bolig i Stockholms-området. Foto: EXPRESSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Den 34-årige piloten som i dag ble arrestert, mistenkt for å være mannen som fløy ranshelikopteret i Västberga, er ansatt i svenske TV4. Det meldte TVNorges «Aktuelt» i sin aller siste sending i kveld.

- Vi er sikre på disse opplysningene, som vi har fra flere forskjellige kilder. Vi ville ikke gått ut med dette om det ikke stemte, sier Olav Rønneberg, krimreporter i «Aktuelt», til Dagbladet.

Svensk TV4 meldte selv i sine nyhetssendinger klokka 22 at den arresterte mannen er tilknyttet kanalen.

Massepågripelse
Politiet slo i dag morges og formiddag til mot flere adresser i Stockholms-området og arresterte flere personer som mistenkes å ha deltatt i ranet mot G4S's tellesentral i Västberga. Ifølge Rikspolisen (svenske Kripos) foregikk pågripelsene rolig for seg.

Expressen har tidligere hevdet at 34-åringen er fra Balkan og fetter av en vanekriminell med flere alvorlige dommer bak seg. Han eier sitt eget helikopter og blir ansett for å være en svært erfaren pilot.

Politiet ransaket i dag 34-åringens bolig i Stockholms-området.

Den siktede piloten har fått stjerneadvokaten Leif Silbersky, kjent fra bl.a. Engla-saken, som forsvarer. Ifølge Silbersky nekter 34-åringen all skyld.

- Trivelig og sosial
En venn av 34-åringen omtaler overfor Expressen mannen som «trivelig og sosial».

- Vi har omgått hverandre sosialt. Vi var ute og festet og hadde det moro. Han var veldig trivelig og sosial, en utrolig lydhør venn med morsomme ideer. Vi fløy helikopter sammen. Han var en dyktig pilot, sier vennen.

Expressen skriver at 34-åringen tidligere i en periode skal ha hatt et narkotikaproblem.

En annen venn av mannen sier til Aftonbladet at han er sjokkert over at kameraten er pågrepet.

- Men jeg skal være helt ærlig og si at tanken har slått meg at det kunne være ham. Men jeg har kanskje ikke tenkt tanken helt ut, sier vennen, som opplyser at 34-åringen har vært engasjert i miljøarbeid.

Flere hundre tips
Politiet har siden ranet, som kan ha hatt et utbytte på flere hundre millioner svenske kroner, fått inn hundrevis av tips - men politiet understreker at dagens pågripelser skyldes den helhetlige etterforskningen.

- Pågripelsene er resultat av fremragende politiarbeid, sier Rikspolisens operative leder Arne Andersson til Expressen.

Det har lenge vært spekulert på om ranslaget består helt eller delvis av serbiske ekselitesoldater, muligens fra den beryktede Rosa Panter-ligaen - og serbiske aviser har sågar publisert navn på to menn de mener deltok i sjokkranet.

SAGER SEG VEI: Ranerne sager seg gjennom gitteret i G4S' hvelv i Västberga. Foto: EXPRESSEN
SAGER SEG VEI: Ranerne sager seg gjennom gitteret i G4S' hvelv i Västberga. Foto: EXPRESSEN Vis mer

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer