DEMONSTRASJONER: Demonstranter kastet bensinbomber utenfor nasjonalforsamlingen i Aten på onsdag. Nå viser det seg at flere av demonstrantene ikke var greske. Foto:  EPA/YANNIS KOLESIDIS
DEMONSTRASJONER: Demonstranter kastet bensinbomber utenfor nasjonalforsamlingen i Aten på onsdag. Nå viser det seg at flere av demonstrantene ikke var greske. Foto: EPA/YANNIS KOLESIDISVis mer

Arresterte demonstranter i Hellas var ikke greske

Over halvparten av dem var utlendinger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mens den greske nasjonalforsamlingen onsdag kveld stemte ja til EUs kriseavtale, gikk bildene av sinte demonstranter som kastet bensinbomber mot politiet Europa rundt.

Andre demonstranter utførte hærverk på en t-banestasjon.

Nå viser det seg at langt fra alle demonstrantene var grekere.

Pågrepet Politiet pågrep 26 personer i forbindelse med demonstrasjonene. Hele 14 av dem var utlendinger, skriver ekathimerini.com.

Blant de pågrepne var det fire tyskere, tre polakker, to franskmenn, en italiener, en ukrainer, en albaner, en australier og en nederlender.

Det var ventet at krisepakken ville gå gjennom. Den innebærer blant annet at pensjonsalderen økes og at grekerne må belage seg på å betale mer skatt og avgifter. Det vil også bli kuttet i lønninger.

Avtalen danner grunnlaget for et nytt låneprogram som er verdt 86 milliarder euro.

Skifter Samtidig er statsminister Alexis Tsipras travelt opptatt med å gjøre endringer i sin egen regjering etter at flere medlemmer av hans eget parti gikk mot avtalen han hadde framforhandlet.

Den greske arbeidsministeren Panos Skourletis overtar stillingen til energiminister Panagiotis Lafazanis.

Visefinansminister Nadia Valavani, som også stemte imot krisepakken, men sa opp før avstemningen, blir byttet ut med Tryfon Alexiadis.Evklid Tsakalotos, som ble finansminister 6. juli etter Yanis Varoufakis, fortsetter i stillingen.