Arresterte tre prinser

Den mektige kronprinsen i Saudi-Arabia, Mohammed bin Salman har arrestert en bror av kongen, en tidligere kronprins og en fetter i det som gir assosisasjoner til «Game of Thrones».

KRONPRINS: Mohammed bin Salman er den mektige kronprinsen i Saudi-Arabia. Foto: Mandel Ngan/Pool Photo via AP, File
KRONPRINS: Mohammed bin Salman er den mektige kronprinsen i Saudi-Arabia. Foto: Mandel Ngan/Pool Photo via AP, File Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

NEW YORK (Dagbladet): Ifølge New York Times og Wall Street Journal er arrestasjonen et signal om hvordan Mohammed bin Salman tar et enda sterkere grep om makta i Saudi-Arabia.

De tre som er arrestert er mistenkt for å ha planlagt kupp, ifølge de amerikanske avisene.

Kongens bror

Den eldste av de arresterte er prins Ahmed bin Abdulaziz, som er den yngre broren til kong Salman. Han er blitt sett på som håpet til medlemmer av kongefamilien og andre kritikere som har ønsket å hindre at kronprins Mohammed (34) får tronen. I tillegg ble den tidligere kronprinsen og innenriksministeren Mohammed bin Nayef arrestert. Han ble tvunget ut av de rollene i 2017, og har sittet i husarrest siden den gang. Også den yngre broren, prins Nawaf bin Nayef er arrestert.

Arrestasjonene er ikke bekreftet offentlig av saudi-arabiske myndigheter.

Ifølge New York Times kan begrunnelsen for arrestasjonene være at bin Salman ønsker å fjerne potensielle utfordrere til tronen før faren, kong Salman (84), abdiserer eller dør.

Undertrykkelse

Bin Salman har fått ros for noen sosiale reformer i det dypt konservative og religiøse landet, men kronprinsen er også blitt kraftig kritisert for hard undertrykkelse av motstandere. Særlig ble han fordømt for det brutale drapet på Washington Post-journalisten Jamal Khashoggi inne på det saudiarabiske konsulatet i Istanbul i oktober 2018. CIA mener Bin Salman beordret drapet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer