Arrestforvarer fikk plukket ut 20 glassbiter fra kroppen

Arrestforvarer Lars Erik Holtet (24) ble blåst inn igjen i VG-bygget da bomben eksploderte i regjeringskvartalet.

KLARTE SEG BRA: Lars Erik Holtet fikk mange glassbiter i seg da han ble blåst inn i VG-bygget, men har klart seg fint etterpå. 
Foto: Berit Roald / Scanpix
KLARTE SEG BRA: Lars Erik Holtet fikk mange glassbiter i seg da han ble blåst inn i VG-bygget, men har klart seg fint etterpå. Foto: Berit Roald / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag var Holtet tilbake i Oslo tingrett der han tjenestegjorde 22. juli i fjor. Han var på veg hjem fra jobb, og gikk gjennom VG-bygget.
Da han skulle gå ut ei dør mot Akersgaten, ble han kastet tilbake.

- Et jordskjelv - Jeg befant meg plutselig på alle fire, eller i allefall i lav stilling inne i VG-bygget igjen. Jeg hørte ikke noe smell, og forstod ikke at det var ei bombe som hadde eksplodert. Det jeg opplevde kunne assosieres med et jordskjelv. Det haglet glass og takplater ned fra taket. Jeg måtte komme meg ut av bygget fordi det var farlig å bli der, forklarte han i straffesaken mot Behring Breivik i dag.

- Blødde fra hodet Da Lars Erik Holtet kom seg ut på gata ville han sjekke seg selv, om han var påført skader. Han blødde fra hodet og så at det rant enda mer blod fra den ene ankelen. Han registrerte også noen glasskutt. I en kiosk fikk han hjelp til å legge på en provisorisk kompress. Deretter tok han seg opp mot Finansdepartementet hvor han fikk mer hjelp til å gjøre kompresset bedre.

Turen gikk videre inn i en buss som ble hentet inn til området for å kjøre skadde personer til legevakta og Ullevaal universitetssykehus. I bussen fikk han ringt sin søster som varslet øvrig familie om at han hadde det ok.

- Sydd sammen - På legevakta ble jeg sydd sammen. De plukket ut tilsammen rundt 20 glassbiter fra forskjellige steder på kroppen min. Den første helga var jeg sengeliggende på såravdelingen, forklarte Lars Erik Holtet.

Han var tilbake på jobb som arrestforvarer 7. september, men var 80 prosent sykmeldt fram til oktober. Da var han tilbake på jobb for fullt.

- Jeg har ingen psykiske problemer i dag, men det hender at jeg kan reagere på parkerte biler som blinker her i området, sa han.