Arrestordre på leder og nestleder i Brorskapet

Det melder kilder i hæren og rettsvesenet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Egyptisk påtalemyndighet har utstedt arrestordre på leder Mohamed Badie samt nestleder Khairat al-Shater i Brorskap, ifølge kilder i hæren og rettsvesenet.

De to er siktet for å ha egget til drapene på demonstranter foran bevegelsens hovedkvarter sør i Kairo søndag, sier en anonym kilde i rettsvesenet til nyhetsbyrået AFP.

Khairat al-Shater var Brorskapets førstevalg som presidentkandidat før valget i 2012, men han ble diskvalifisert av valgkomiteen.

Den rike forretningsmannen regnes som Det muslimske brorskaps fremste politiske strateg, men måtte altså gi fra seg kandidaturet til Mohamed Mursi.

Omtrent samtidig som meldingen om arrestordren kom, uttalte Egypts nye overgangspresident Adli Mansour at Det muslimske brorskap er «del av nasjonen», skriver NTB.

Samtidig inviterte han bevegelsen til å «være med på å bygge nasjonen», ifølge den statseide avisen Al-Ahrams nettavis.

Arrestordren kommer samtidig som juristen Adli Mansour blir tatt i ed som Egypts midlertidige president og 14 egyptiske jagerfly i formasjon nettopp hadde sendt ut svart, rød og hvit røyk over Tahrir-plassen i Kairo.

Det egyptiske nyhetsbyrået MENA meldert at de kan være på veg til samme fengslet hvor Hosni Mubarak sitter fengslet.

To ledere arrestert I går ble to av topplederene i Brorskapet arrestert og fengslet. Saad El-Katatni, leder for brorskapets Frihets- og rettferdighetspartiet og Rashad al-Bayoumi begge pågrepet like etter at Mursi ble avsatt som president.

De sitter nå fengslet i Torah fengslet, like utenfor Kairo sammen med tidligere president Hosni Mubarak og hans to sønner Alaa og Gamal.

MENA rapporterer at opp mot 300 medlemmer av Det muslimske brorskapet er i politiets søkelys og vil bli arrestert. De er anklaget for å ha oppfordre til vold og for å forstyrre den generelle sikkerheten i Egypt.