OPPRØRSLEDER: Suthep Thaugsuban, en tidligere visestatsminister i ei regjering utnevnt av de militære, har stilt seg i spissen for demonstrantene i Bangkok. Nå er det utstedt arrestordre mot ham. Foto: AP / Scanpix / Wason Wanichakorn
OPPRØRSLEDER: Suthep Thaugsuban, en tidligere visestatsminister i ei regjering utnevnt av de militære, har stilt seg i spissen for demonstrantene i Bangkok. Nå er det utstedt arrestordre mot ham. Foto: AP / Scanpix / Wason WanichakornVis mer

Arrestordre på lederen for Thailands demonstranter

Thailandske myndigheter har utstedt en arrestordre på Suthep Thaugsuban, som leder demonstrantene i Bangkok.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Suthep var tidligere visestatsminister i landet og er blitt omtalt som lederskikkelsen for demonstrantene som nå krever at statsminister Yingluck Shinawatra går av. Han var del av Demokratpartiet inntil nylig, men sa fra seg vervet da den siste runden med opprør i Bangkok tok til.

En thailandsk rett begrunner arrestordren med at Suthap har forsøkt å velte regjeringa og oppfordre til opprør.

- Han er siktet for opprør og det kan straffes med døden eller livstid i fengsel, sier politisjefen Chayut Thanateweerat i en uttalelse i fjernsyn.

Demonstrantene i Bangkoks gater krever at statsministeren går av. Minst fire personer har mistet livet i opptøyene, og mandag ettermiddag norsk tid melder et sykehus i Bangkok at to demonstranter er blitt skutt og såret i løpet av dagen.

(NTB-AFP)