Arrestordren på Milosevics enke opphevet

Får vende tilbake til Serbia for å være med på ektemannens begravelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Serbia har opphevet arrestordren mot Mira Markovic, Slobodan Milosevics enke, og gir henne dermed muligheten til å være med på ektemannens begravelse, hvis den blir holdt i Beograd, melder BBC News.

Markovic har levd i selvpålagt eksil i Russland i frykt for å bli arrestert på grunn av korrupsjonsanklager hvis hun returnerer til hjemlandet. Men en serbisk domstol opphevet altså arrestordren i dag.

Fortsatt siktet

Den serbiske presidenten Boris Tadic understreker imidlertid at selv om arrestordren mot Mira Markovic blir utsatt, vil ikke anklagene bli frafalt.

– Det lar seg ikke gjøre, på grunn av familiens rolle og ansvar i fortida, sier Tadic.

Markovic vil måtte gi fra seg passet sitt når hun ankommer Serbia, og møte opp i retten for å svare for korrupsjonsanklagene 23. mars.

– Hun vil forbli i frihet så lenge hun retter seg etter rettens krav, i motsatt fall blir hun arrestert, sier en talskvinne.

I tillegg til korrupsjonsanklagene vil politiet spørre Markovic ut om mordet på den tidligere serbiske presidenten Ivan Stambolic i 2000. Stambolic var en politisk rival av ektemannen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer