- Arroganse av Siv å late som alt bare er fryd og gammen i Frp

Opprør og splittelse innad i partiet mot Siv Jensen.

SPLITTELSE: Kraftsalven fra en sentral person i partiet kommer etter at Dagbladet i går skrev at det er stor frustrasjon i FrP på grunn av partiformann Siv Jensens lederstil. Foto: Espen Røst
SPLITTELSE: Kraftsalven fra en sentral person i partiet kommer etter at Dagbladet i går skrev at det er stor frustrasjon i FrP på grunn av partiformann Siv Jensens lederstil. Foto: Espen Røst Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Kraftsalven fra en sentral person i partiet kommer etter at Dagbladet i går skrev at det er stor frustrasjon i Frp på grunn av partileder Siv Jensens lederstil.

Dagbladet har snakket med flere sentrale Frp-ere som er bekymret. Flere skal ha gitt uttrykk for misnøye internt, men ingen vil så åpent fram av frykt for å skade partiet. Hvis ikke kursen endres, risikerer Siv Jensen opprør i egne rekker.

Siv Jensen avviste selv overfor Dagbladet at det var frustrasjon innad i partiet.

- Partidemokratiet fungerer ikke - Det er mange og sterke signaler fra medlemmer i partiet. Det er en utbredt oppfatning at det kjøres en hard linje fra en hard kjerne som ikke er mottakelige for kritikk, sier Dagbladets kilde.

Den harde kjernen består av Siv Jensen, Geir Mo og Hans Frode Kielland Asmyhr, sier Dagbladets kilde.

- Det er en forråtnelsesprosess i partiorganisasjonen. Den styres med diktat, og partiledelsen er selvrekrutterende. Partidemokratiet fungerer ikke, sier kilden.

- Karrierevei En av episodene han viser til var da partiet fikk ny generalsekretær i fjor høst. Partimedlemmene fikk vite det gjennom partiavisa Fremskritt. Spørsmålet om genralsekretær var ikke drøftet bredt i partiet, sier kilden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.