SPLITTELSE: Kraftsalven fra en sentral person i partiet kommer etter at Dagbladet i går skrev at det er stor frustrasjon i FrP på grunn av partiformann Siv Jensens lederstil. Foto: Espen Røst
SPLITTELSE: Kraftsalven fra en sentral person i partiet kommer etter at Dagbladet i går skrev at det er stor frustrasjon i FrP på grunn av partiformann Siv Jensens lederstil. Foto: Espen RøstVis mer

- Arroganse av Siv å late som alt bare er fryd og gammen i Frp

Opprør og splittelse innad i partiet mot Siv Jensen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Kraftsalven fra en sentral person i partiet kommer etter at Dagbladet i går skrev at det er stor frustrasjon i Frp på grunn av partileder Siv Jensens lederstil.

Dagbladet har snakket med flere sentrale Frp-ere som er bekymret. Flere skal ha gitt uttrykk for misnøye internt, men ingen vil så åpent fram av frykt for å skade partiet. Hvis ikke kursen endres, risikerer Siv Jensen opprør i egne rekker.

Siv Jensen avviste selv overfor Dagbladet at det var frustrasjon innad i partiet.

- Partidemokratiet fungerer ikke - Det er mange og sterke signaler fra medlemmer i partiet. Det er en utbredt oppfatning at det kjøres en hard linje fra en hard kjerne som ikke er mottakelige for kritikk, sier Dagbladets kilde.

Den harde kjernen består av Siv Jensen, Geir Mo og Hans Frode Kielland Asmyhr, sier Dagbladets kilde.

- Det er en forråtnelsesprosess i partiorganisasjonen. Den styres med diktat, og partiledelsen er selvrekrutterende. Partidemokratiet fungerer ikke, sier kilden.

- Karrierevei En av episodene han viser til var da partiet fikk ny generalsekretær i fjor høst. Partimedlemmene fikk vite det gjennom partiavisa Fremskritt. Spørsmålet om genralsekretær var ikke drøftet bredt i partiet, sier kilden.

Særlig er kilden kritisk til at Frp har blitt en karrierevei for mange under Siv Jensen.

- Det er mange karrieremennesker som ikke har fnugg av ideologi som er sentrale i partiet, sier kilden.

- Høyre har spist mange Frp-saker, mens vi sitter og ser på at de tar sakene, og ikke får lov å ta igjen, fordi regjeringssamarbeid med Høyre i 2013 er viktigere enn alt annet, sier kilden.

Siv Jensen ønsker ikke å kommentere den voksende misnøyen overfor Dagbladet i kveld.

- Jeg har sagt det jeg har å si, og har ikke noe mer å si om interne forhold i Fremskrittspartiet, sier hun.

DAGBLADET I GÅR: Dagbladet kunne i går avsløre at det er stor frustrasjon i Frp på grunn av partileder Siv Jensens lederstil. (Faksimile, Dagbladet, 31.08.2010)
DAGBLADET I GÅR: Dagbladet kunne i går avsløre at det er stor frustrasjon i Frp på grunn av partileder Siv Jensens lederstil. (Faksimile, Dagbladet, 31.08.2010) Vis mer