Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Arrogant å avfeie avgiftingsprogrammet

Rådgiver Pål Nilsen i Norsk Sjøoffisersforbund er forberedt på bråk fordi han vil avgifte syke oljearbeidere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) - I Norge er det liten kunnskap om disse tingene. Giftstoffer lagres i kroppens fettvev og går i perioder ut i kroppens sirkulasjonssystem, sier Pål Nilsen til Dagbladet.no.

Fire timer i badstu

Programmet Nilsen tilbyr strekker seg over tre, fire uker. Hver behandlingsdag starter med at den giftskadde må innta noen spesielle vitaminer og mineraler. Deretter skal pasienten jogge i en halvtime for å få sirkulasjonen i gang. Etter det venter fire til fire og en halv time i en spesiell badstu som holder mellom 60 og 80 grader.

- Dette skal pasienten gjennomgå hver dag til giftstoffene forsvinner ut av kroppen. Man vil merke dette underveis, sier Nilsen.

Han ser det som uproblematisk at han selv tilbyr avgiftimgsprogrammet han anbefaler Sikkerhetsforum å begi seg inn på i rehabilitering av kjemikalieskadde oljearbeidere.

- Vi vet at dette kanskje er det eneste programmet som kan hjelpe folk som er blitt eksponert for giftstoffer. Sånn sett føler jeg det som en plikt å opplyse om at det finnes en slik metode. Metoden bør ikke avfeies med at den kommer fra Scientologikirken. Den brukes i mange land og har sånn sett ingen ting med Scientologikirken å gjøre, hevder Nilsen.

- Men du skriver at du er utdannet ved Dianetikksenteret i Oslo. Dette senteret er underlagt Scientologikirken i Norge. Hvordan kan du da hevde at metoden ikke har med scientologi å gjøre?

- Vi må ikke være så fanatiske at vi avfeier ting på grunn av hvor det kommer fra. Hadde muslimer stått bak programmet, skulle vi da latt være å bruke det? Vi vet at tusenvis på kloden har fått hjelp av dette programmet, sier Pål Nilsen.

- Arrogant

For å være på den sikre siden, vil Pål Nilsen nå selv gjennomgå behandlingsopplegget. Han har selv blitt eksponert for giftige stoffer gjennom flere år som maskinist.

- Ved å gjennomgå dette sjøl, vil jeg få svar på hvordan dette virker på meg. Jeg er ikke syk, men er blitt eksponert for stoffer som setter seg i kroppen. Ved å gjøre dette får jeg bekreftet eller avkreftet om metoden virker. Hvis programmet mot formodning ikke virker på meg, vil jeg selvfølgelig ikke anbefale folk å gjennomgå det, sier Nilsen.

Han kan ikke opplyse om hva behandlingsprogrammet vil koste.

- Det er ikke fastsatt noen pris ennå. Vi holder på med å bygge opp dette, sier Nilsen.

Rådgiveren i Norsk Sjøoffisersforbund understreker at de støtter ny forskning om kjemisk helsefare som skal hindre at folk blir syke av jobben. Men han har ikke sans for at avgiftingsmetoden avvfeies, i lys av at det er mangel på behandlingstilbud for giftskadde arbeidere.

- Å gjøre som Halvor Erikstein i SAFE, å avfeie programmet bare fordi det stammer fra Scientologikirken, synes jeg er litt arrogant, sier Pål Nilsen.

Fagforeningsmannen sier han er forberedt på reaksjoner etter sitt framstøt overfor Sikkerhetsforum.

- Det er bedre at det blir tatt opp og diskutert enn at det blir tiet ihjel, sier han.

<B>TOM CRUISE:</B> Verdens mest kjente scientolog, Tom Cruise (i midten), går god for avgiftingsprosjektet.
<B>FORBEREDT PÅ REAKSJONER:</B> Medlem av Sikkerhetsforum, Pål Nilsen, er forberedt på bråk etter at han vil hjelpe syke oljearbeidere med scientologimetode.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling