SIV JENSEN:  Krevde svar av Jens Stoltenberg i dag. Arkivfoto: Scanpix
SIV JENSEN: Krevde svar av Jens Stoltenberg i dag. Arkivfoto: ScanpixVis mer

- Arrogant behandling av Stortinget

Siv Jensen rett i strupen på statsministeren i Stortingets spørretime.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Frp-leder Siv Jensen mener statsminister Jens Stoltenberg (Ap) behandler Stortinget på en arrogant måte i Mongstad-saken. I den muntlige spørretimen gikk opposisjonen rett i strupen på statsministeren.

— En samlet opposisjon ba mandag, i brevs form, om at statsministeren måtte komme til Stortinget for å redegjøre om den nye virkeligheten i Mongstad-prosjektet. Vi fikk et svar på fire linjer om at det ville han ikke. Vi måtte pent vente til revidert budsjett. Dette er i overkant arrogant, sa Jensen som førstemann ut.

Hun la til at det var svært lite tilfredsstillende å lese på statsministerens blogg at kostnadene nesten er doblet til 10 milliarder kroner, opp fra Stortingets rammebevilgning på 5,5 milliarder kroner.

— Vi vil ha en utdyping av dette nå. Hva er det regjeringen har lest som har gitt grunnlag for en ny konklusjon om Mongstad? spurte Frp-lederen.

Stoltenberg viste til rapporter fra Statoil og Gassnova og at regjeringen etter vurdering av disse, er kommet til at prosjektet må ta noe lengre tid og dermed bli bedre.

Statsministeren forklarte at anslaget for kostnader kommer opp i revidert nasjonalbudsjett i neste uke.

— Vi ber Stortinget om mer penger i revidert og regner med at det går igjennom. De 10 milliardene gjelder første trinn, som er teknologisenteret, og gjennomføring av trinn to som er et fullskala renseanlegg, svarte statsministeren.

(NTB)