Arrogant, tåpelig og uforsiktig

John F. Kerry er på plass i New Hampshire for å bruke hvert øyeblikk fram til kandidatvalget i neste uke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): Seierherren fra Iowa sier at president Bush har stått for den «mest arrogante, tåpelige, uforsiktige og ideologiske utenrikspolitikken i moderne amerikansk historie».

Noen få timer etter den overraskende seieren i Iowa-avstemningene, var John F. Kerry, hans kone Teresa Heinz Kerry og hans datter fra første ekteskap, Vanessa, i fly på vei til New Hampshire.

Til angrep

En stor folkemengde tok imot familien grytidlig i delstatshovedstaden Manchester. Kerry rettet umiddelbart skytset mot president George W. Bush.

- Han har stått for den mest arrogante, tåpelige og uforsiktige utenrikspolitikken i vårt lands moderne historie, sa Kerry.

Han angrep også Bush for den såkalte økonomiske oppgangen, definert av ham selv, og sa at Bush latterliggjør ord og uttrykk i slagordet «la ikke ett barn falle igjennom».

Krystallkule

John F. Kerry har ingen ting å miste i den kalde New England-staten. Et avgjørende slag kommer til å stå tirsdag i neste uke.

Da arrangerer demokratene sitt primærvalg i staten, og dette valget har tradisjonelt vært en krystallkule for å spå hvem som til slutt blir demokratenes presidentkandidat.

Kerrys kampanje var så godt som avskrevet for noen måneder siden, men den 60 år gamle senatoren greide å skaffe seg en politisk framdrift som brakte ham en solid seier i den første runden om presidentkandidaturet.

Han har døpt seg selv «Comeback-Kerry» etter Bill Clinton, som kalte seg selv «The comeback kid» da han kom tilbake etter flere nederlag i begynnelsen av nominasjonskampen.

<!--BTEK0--> JUBLET: Senator John Kerry feide bort all motstand og vant en sikker seier i demokratenes nominasjonsmøter i Iowa natt til i går.