AstraZeneca-bivirkningene:

- Årsaken er funnet

Overlegen ved Rikshospitalet som behandler helsearbeiderne som ble innlagt etter AstraZeneca-vaksinering, forteller at de har funnet årsaken til de alvorlige sykdomstilfellene.

FUNN: Med en halvtimes varsel hasteinnkalte Oslo universitetssykehus til pressebrief klokka 13 ved Rikshospitalet. Overlege Pål André Holme orienterte om situasjonen rundt AstraZeneca-vaksinen. Foto: Marie Røssland. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Legene ved Rikshospitalet som behandler de tre helsearbeiderne som ble innlagt med blodpropp etter AstraZeneca-vaksinering, mener de har funnet årsaken til de alvorlige sykdomstilfellene.

Det melder VG.

- Årsaken til våre pasienters tilstand, er nå funnet, sier overlege og professor Pål Andre Holme til avisa.

Han leder gruppa som har undersøkt pasientene og forsøkt å få klarhet i årsakssammenhengen. Nå mener Holme og resten av ekspertene at det var coronavaksinen produsert av det svensk-britiske selskapet AstraZeneca som utløste den kraftige immunresponsen, som igjen forårsaket blodproppene.

Mener hypotesen er bekreftet

Avisa skriver at Holme og hans kolleger har jobbet ut fra en hypotese om at vaksinene utløste en uventet immunreaksjon hos de syke helsearbeiderne. De har igjen trigget systemet slik at man har fått en kombinasjon av blodpropp og lave blodplater. Det er denne teorien legene nå mener de har bekreftet.

- Vår teori om at dette er en kraftig immunrespons som høyst sannsynlig kommer etter vaksinen, har blitt funnet. I samarbeid med seksjon for avansert trombocytt ved UNN har vi nå påvist spesifikke antistoffer mot blodplater som kan gi et slikt bilde, som vi kjenner fra andre deler av medisinen, men da med medikamenter som utløsende årsak, forklarer overlegen til VG.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer