Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Årsaken til bussulykken fortsatt uklar

HØNEFOSS/OSLO (NTB): Det var den 49 år gamle Ove Håkon Torsteinsen fra Bærum og den 30 år gamle Jarle Bodding fra Nes på Romerike som omkom i bussulykken på E16 ved Hønefoss i går, får NTB opplyst ved Ringerike politidistrikt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Torsteinsen var fører av turbussen, mens Bodding var fører av personbilen som var innblandet i ulykken. Bussen tilhører selskapet Bærumsbuss.

  Årsaken til ulykken er fortsatt uklar, men ifølge distriktsleder ved Ringerike vei- og trafikkstasjon, Per K. Roterud, er det mye som tyder på at det var personbilen som kom over i feil kjørefelt.

Skader

- Skader på venstre side av begge kjøretøyer tyder på det, sier Roterud til NTB.

 Han understreker imidlertid at flere undersøkelser gjenstår før ulykkesårsaken er helt klarlagt.

  Politiet og teknikere fra Ringerike vei- og trafikkstasjon foretok i formiddag undersøkelser på åstedet og tekniske undersøkelser av kjøretøyene. I tillegg er flere vitner avhørt i et forsøk på å klarlegge ulykkesårsaken.

 Det gjelder både vitner blant passasjerene i ulykkesbussen og folk som var i nærheten da kollisjonen skjedde.

Flere utskrevet

Til sammen 33 personer ble brakt til Ringerike sykehus etter ulykken. Ti personer var i morges fortsatt på sykehuset, men seks av disse ble utskrevet og to overflyttet til andre sykehus i løpet av dagen.

  En person er sendt til Ullevål sykehus og en annen til Diakonhjemmets sykehus i Oslo, mens to blir igjen til videre behandling på Ringerike sykehus, opplyser overlege Henrik Moen ved kirurgisk avdeling til NTB.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!