Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Årsaken trolig elektrisk feil

- Det kan se ut til at det oppsto en elektrisk feil i nærheten av dronningens seng og at brannen spredte seg til sengen, opplyser brannsjef Ronny Røren ved Asker brannstasjon til NTB.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Røren betegner brannen som udramatisk, men sier at den lett kunne ha utviklet seg hvis brannvesenet ikke var kommet så raskt til stedet.

- Det er en stor og litt komplisert bygning, så det er alltid spennende å få en brannalarm fra Skaugum, sier Røren, som opplyser at de første brannmannskapene var på pletten åtte minutter etter brannmeldingen.

Skaugum ble gitt som bryllupsgave til kronprins Olav og kronprinsesse Märtha i 1929 av grev Wedel Jarlsberg. Stedet brant ned til grunnen i 1930, men ble bygd opp igjen i moderne stil i 1932 etter tegninger av arkitekt Arnstein Arneberg.

Skaugum var bolig for rikskommisær Terboven fra 1940 til 1945. Stedet ble gitt i bryllupsgave fra kong Olav til kronprins Harald og kronprinsesse Sonja i 1968.