Arsenal i skadetrøbbel

Halve laget er skadet eller suspendert. Hvem velger Wenger på topp?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Arsenal sliter med skader foran kveldens viktige bortekamp i Champions League. London-laget møter Ajax i Amsterdam med flere store stjerner ute gjennom skader og suspensjoner - og med usikkerhet knyttet rundt spissplassene.

Det som synes klart er at Josè Antonio Reyes starter på topp, men hvem skal danne spisspar med den unge spanjolen?

Henry er skadet, Bergkamp er heller ikke med til Amsterdam og van Persie må stå over kampen i hjemlandet på grunn av karate-sparket han ble utvist for mot FC Thun.Manager Arsene Wenger har valget mellom å benytte en midtbanespiller som tilbaketrukket spiss, eller å la en unggutt fra reservelaget få prøve seg. Robert Pires sliter med en lårskade, og Fredrik Ljungberg er ingen utpreget spisstype.

Det kan bety at Arsenal vil starte med et veldig ungt spisspar i kveld.

Manageren tror på unggutta

Wenger har tro på sine unge spillere, og mener at ungguttene kan klare slike vanskelige oppgaver, melder BBC.

Vi kan få se relativt ukjente navn som 19-åringen Quincy Owusu Abeyie eller 17-åringen Arturo Lupoli i startoppstillingen på Amsterdam ArenA.

Begge gjør det bra på reservelaget til Arsenal, men kan møte sine største utfordringer hittil i karrieren når et Arsenal-lag som vant en marginal seier i første kamp i mesterligaens gruppespill møter Ajax på bortebane.

HODEBRY: Arsene Wenger er usikker på hvem som skal spille spiss mot Ajax i fraværet til Henry, Bergkamp og van Persie. Foto: EPA/Scanpix
HODEBRY: Arsene Wenger er usikker på hvem som skal spille spiss mot Ajax i fraværet til Henry, Bergkamp og van Persie. Foto: EPA/Scanpix Vis mer

I tillegg til at Bergkamp, Henry og van Persie må stå over, er Arsenals defensive linje svekket. Keeper Jens Lehmann, midtstopper Philippe Senderos og midtbaneanker Gilberto er alle uaktuelle til kveldens mesterliga-kamp.

LOVENDE: Unggutten Quincy Owusu Abeyie kan få sin største utfordring hittil i karrieren mot Ajax i kveld.