Arsenal jakter trøstepoeng

Et poeng mot Newcastle i kveld kan redde stumpene til Thierry Henry og Arsenals mislykkede sesong. Dagbladet.no følger kampen direkte kl. 20.45 i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ene poenget Arsenal må ta enten i kveld eller lørdag sikrer klubben et nytt forsøk i Champions League neste sesong. Deltakelsen gir også Arsene Wenger pengene han trenger for å stable et mesterlag på beina, pluss prestisjen klubben trenger for å tiltrekke seg stjerner.

Denne sesongen ble laget hans hektet tidlig av i ligaen, slått ut av et Carew-mål i Europa og senket av Michael Owen i cupfinalen i helga. Likevel nekter Wenger å stemple spillerne sine som tapere.

- Vi kom til FA-cupfinalen og forhåpentligvis blir vi nummer to i ligaen. Det er ingenting å skamme seg over. Faktisk er vi så nær toppen at det blir feil å ikke være positiv, sier Wenger til nyhetsbyrået PA.

Høyreback Lee Dixon spiller sin 600. kamp for London-klubben i kveld. Også spissen Dennis Bergkamp får sjansen etter skade. Men begges plasser er under lupen når Wenger skal handle for en halv milliard i sommer.

- Penger er ikke noe problem for oss, vi må bare finne kvaliteten vi trenger, sier Wenger.

Wenger er ikke den eneste treneren under press i kveld. Newcastles Bobby Robson (68) har fått stadig mer piping mot seg utover sesongen.

Selv med langtidsskader på Kieron Dyer, Alan Shearer og Carl Cort synes ikke fansen en 12. plass holder mål.

- Folk stikker kniver i ryggen min, men jeg tror ikke de har den minste anelse om hva jeg har gjort for å skape økonomisk balanse i denne klubben, sier Robson som hevder laget hadde rykket ned til 1. divisjon uten ham forrige sesong.

- Jeg har skapt mirakler her og jeg vil kjempe videre til jeg er ferdig.