Arsenal tar gullet

I dag er det avspark i verdens tøffeste liga. Dagbladets tippeekspert Morten Sørgråd er overbevist om at bare tre lag har gull-sjanser: Manchester United, Chelsea og Arsenal. Sørgård setter pengene på Arsenal. Ned i 1. divisjon tror han det bærer med Bradford, Southampton og Watford. Her er Dagbladets vurdering av lagene i Premier League:

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ARSENAL

Kommentar: Highbury-klubben er meget sterkt besatt i alle ledd. Arsenal var eneste laget som ikke tapte én eneste hjemmekamp sist sesong, og laget slapp inn desidert færrest baklengsmål. Toppscorer Anelka og stopperen Bould er solgt, men solide erstattere er innkjøpt. Ingen utpregede svakheter å spore - Arsenal er vår vinner!

Dagbladets rangering: 1

CHELSEA

Kommentar: Et svært internasjonalt mannskap som er enda bedre samspilt enn tidligere. Nyinnkjøpte Deschamps og Sutton er spillere som vesentlig styrker den fra før meget sterke stallen. Manager Vialli er en litt uforutsigbar kar, som kommer til å bytte like mye om på laget som før. Chelsea er en stor utfordrer til gullet.

Dagbladets rangering: 2

MANCH. UNITED

Kommentar: Hadde en vidunderlig 1998/99-sesong, med ligagull, seier i FA-cupen og Mesterliga-triumf. Er bookmakernes gullfavoritt, men konkurransen er steinhard. Alle andre lag vil gi det lille ekstra mot nettopp United. Klarer spillerne å heve seg gang etter gang nå som de har vunnet alt? Og Schmeichel vil savnes!

Dagbladets rangering: 3

NEWCASTLE

Kommentar: Newcastle var en stor skuffelse sist sesong, mye grunnet Shearers skade og deretter varierende form. Er betydelig styrket defensivt, med nykommere som Marcelino og Goma. Manager Gullit er bedre forberedt denne gangen, og dersom spissene Shearer og Ferguson holder seg skadefrie, kan dette bli veldig bra.

Dagbladets rangering: 4

LEEDS

Kommentar: Det unge mannskapet overrasket de fleste sist sesong, og endte til slutt på en overbevisende 4. plass. Toppscorer Floyd Hasselbaink er solgt, han blir vond å erstatte. Leeds er ikke blant gullkandidatene, men kan klare en medalje. Har sikret seg interessante nykommere, men laget savner en skikkelig goalgetter.

Dagbladets rangering: 5

TOTTENHAM

Kommentar: Med svært dyktige George Graham som manager er den defensive delen i trygge hender. Jernmannen Campbell og nykommer Perry er et stopperpar av høy klasse, og framover på banen er det sprudlende spillertyper som Iversen, Anderton og Ginola. Vi tror på en veldig god sesong for Spurs, muligens blir det medaljestrid.

Dagbladets rangering: 6

LIVERPOOL

Kommentar: Det har vært store utskiftninger i Liverpool-stallen denne sommeren, og på litt sikt tror vi manager Houllier får skikk på laget. I våre øyne er imidlertid ikke Liverpool noen gullkandidat. Med så mange nykommere vil det ta tid før formasjonene sitter, og sannsynligvis blir det mye ustabilt særlig i startfasen.

Dagbladets rangering: 7

SUNDERLAND

Kommentar: Sunderland er tilbake i Premier League, og denne gangen mener vi laget er meget godt rustet. Vant 1. divisjon suverent sist sesong, og nyinnkjøpene Bould, Helmer og Schwarz sørger for massevis av rutine. Sunderland er et lag i framgang, og vi tror de kommer til å overraske. Det blir trivelig på Stadium of Light!

Dagbladets rangering: 8

ASTON VILLA

Kommentar: Fikk en kanonstart forrige sesong, men falt vesentlig av da skadene begynte å melde seg. Kom seg mot slutten igjen, og havnet til slutt på 6. plass. Et solid lag, men neppe bra nok til en medalje. Mye vil avhenge av at nøkkelspillere som Dublin, Stone, Merson, Ehiogu og Southgate holder seg skadefrie.

Dagbladets rangering: 9

LEICESTER

Kommentar: Et hardtarbeidende mannskap som kan gi hvem som helst problemer. Stiller omtrent uforandret fra forrige sesong, og kommer trolig til å havne høyere på tabellen enn hva bookmakerne forestiller seg. Flowers er et fornuftig keeperkjøp, og dersom spissen Heskey innfrir, blir det mye glede på Filbert Street.

Dagbladets rangering: 10

MIDDLESBROUGH

Kommentar: Middlesbrough gjennomførte en brukbar sesong sist, og havnet til slutt på 9. plass. Veldig rutinert midtbane, nå som Ince har tatt plass ved siden av Gascoigne. Stallen har vært mye utsatt for skader de siste sesongene, men erstatterne har holdt bra mål. Vi tipper laget havner rundt midten av tabellen.

Dagbladets rangering: 11

WIMBLEDON

Kommentar: Det blir spennende å følge Drillos managergjerning i Wimbledon, og meningene blant ekspertene er delte. Bookmakerne tipper Wimbledon vil havne nær nedrykksstreken, men noen stor fare for nedrykk tror ikke vi det er. The Crazy Gang har etablert seg i Premier League, og laget er godt nok til et plass rundt midten.

Dagbladets rangering: 12

WEST HAM

Kommentar: Klubben fra Londons østkant sikret seg en hederlig 5. plass forrige sesong, men en gjentakelse er lite sannsynlig. Vil utvilsomt savne solgte Berkovic, og er nok veldig avhengig av at det fungerer for nøkkelspillere som Ferdinand, Lampard jr. og nyinnkjøpte Wanchope. En plass midt på tabellen er sannsynlig.

Dagbladets rangering: 13

COVENTRY

Kommentar: Tidligere var Coventry kjent som et grått og kjedelig lag, men standarden erutvilsomt hevet et par hakk de siste sesongene. De nyinnkjøpte marokkanske landslagsspillerne Hadji og Chippo er eksotiske innslag som setter enda mer farge på Strachans mannskap, og vi tror på en brukbar sesong. Neppe nedrykksfare.

Dagbladets rangering: 14

DERBY

Kommentar: Derby er for gode til å havne i bunnstriden, men ikke bra nok til å slåss om en plass blant de fem- seks beste. Uansett har Derby stabilisert seg i toppdivisjonen, og stallen er for solid til å havne i trøbbel. Den uforutsigbare spissen Wanchope er solgt, og savnet av en stabil goalgetter kan bli merkbart.

Dagbladets rangering: 15

EVERTON

Kommentar: Det er noen år siden Everton var å regne med blant de store i engelsk fotball, og det aller meste taler for en plass et stykke ned på tabellen denne gangen også. Mannskapet er litt for ujevnt, og dersom skadene rammer laget, blir det mange tøffe stunder. Stallen burde vært styrket, men penger er mangelvare.

Dagbladets rangering: 16

SHEFF. WEDNESDAY

Kommentar: Wednesday prøver og prøver, men får det ikke helt til. Det har vært mye ustabilt de siste sesongene, fra storspill mot de beste til elendige opptredener mot flere av de svakeste. Klubben har potensial til å hevde seg rundt midten av tabellen, men vi tror helst på en plass litt lenger ned for Rudi & co.

Dagbladets rangering: 17

BRADFORD

Kommentar: Yorkshire-klubben er tilbake i den øverste divisjonen for første gang på nærmere 80 år. Så godt som alle eksperter spår en snarlig retur til 1. divisjon, og det vil utvilsomt bli vanskelig for Halle og hans medspillere. Kan nok overraske i første del av sesongen, men savner rutine og rykker trolig ned.

Dagbladets rangering: 18

SOUTHAMPTON

Kommentar: Forrige sesong ble like strevsom som forventet for Southampton, men nok en gang klarte man på beundringsverdig vis å styre unna nedrykk. En ny sesong langt sør på tabellen står for tur, og denne gangen tror vi laget må ta heisen én etasje ned. Kvalitetsmessig er stallen litt for ujevn for Premier League.

Dagbladets rangering: 19

WATFORD

Kommentar: Det var en aldri så liten oddsbombe da Watford sikret seg opprykk til Premier League på vårparten, bare ett år etter at de forlot 2. divisjon. Laget burde vært betydelig forsterket for å ha en mulighet på dette nivået, og vi ser ingen annen utvei enn et soleklart nedrykk. Tar neppe mange bortepoeng.

Dagbladets

rangering: 20