Arsenikksiktet løslatt

Den 42 år gamle småbarnsfaren som er siktet for å ha forsøkt å ta livet av sin kone (40) med arsenikk, ble i går løslatt av Borgarting lagmannsrett. Han er nå også siktet for å ha forgiftet sin kone med tarmbakterier i 1997.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forhørsretten fant onsdag at det ikke forelå noen fare for at den siktede skal forspille bevis. Politiet påkjærte kjennelsen, og dommeren ga kjæremålet oppsettende virkning. I går løslot lagmannsretten 42-åringen.

Retten mener fremdeles at det er skjellig grunn til å mistenke ektemannen for å ha forgiftet sin kone over lengre tid med arsenikk. Denne forgiftningen førte den dødssyke kona til Ullevål sykehus i sommer, i komatilstand og med store lammelser.

- Siktede besøkte kona på Ullevål sykehus hver dag, og hadde ofte med seg mat og drikke til henne. Han har derfor hatt god anledning til å forgifte henne over tid med arsenikk, skriver dommer Knut Kleppestø i sin kjennelse fra forhørsretten.

Forgiftet i 1997

Politiet har også siktet ektemannen for å ha forgiftet sin kone i 1997, den gangen med tarmbakterier.

- Hun ble i det tilfellet veldig syk, og legene fant til slutt ut at hun hadde store mengder tarmbakterier i blodet. Legene mener at noen har forgiftet henne ved å injisere bakteriene i blodet. Politiet mener det er grunn til å mistenke ektemannen for å ha gjort det, sier politiinspektør Unni Fries Stepaschko ved Oslo politidistrikt.

Ektemannen har hele tida nektet straffskyld.

Usannheter

Selv om ektemannen nå er løslatt, kan han vente seg mange og lange avhør i tida som kommer. Han har tidligere vært i en rekke avhør, og etter det Dagbladet erfarer skal han under disse avhørene gjentatte ganger blitt tatt i selvmotsigelser og usannheter. Også hans kones manglende vilje til å bistå politiet i jakten på den som har forgiftet henne, overrasker politiet.

Den arsenikkforgiftede kvinnen skal ha gitt skiftende forklaringer og gått tilbake på opplysninger i sine vitnemål. Hun skal inntil nylig ha støttet sin ektemann. Hun ligger nå på Sunnaas sykehus.