Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Årsmøte ble redningsaksjon

Redningsselskapet reddet trolig et liv under sitt årsmøte i Kalvåg lørdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no):Redningsselskapet i Sogn og Fjordane hadde lagt årsmøtet sitt til Kalvåg i Bremanger denne helgen. Helt tilfeldig ble møtet gjort om til en redningsaksjon da det ble observert en livløs mann i fjæra lørdag ettermiddag.

Ifølge Firdaposten hadde mannen både puls og pust, men var nedkjølt da han ble berget.

Politiet fikk melding om at det var funnet en mann i fjæresteinene klokken 17.15. Da ble han først brakt med båt til Flora nærsykehus, før han ble fraktet videre med ambulanse til sykehuset i Førde.

- Mannen er i 70-årene og hjemmehørende i Kalvåg, sier operasjonsleder ved Fjordane politidistrikt, Marita Biesmans, til Dagbladet.no.

Ville ikke blitt funnet

Hun forteller at plassen der mannen ble funnet vanligvis er folketom på denne tiden, så hadde ikke redningsselskapet vært der ville han trolig ikke ha blitt funnet.

- Han var svært heldig. Han var jo nedkjølt, så hadde han blitt liggende kunne det ha gått mye verre, sier Biesmans.

Politiet vet foreløpig ikke noe mer om tilstanden til mannen, bortsett fra at han var nedkjølt, men bevist da han ble funnet. Det er også uklart hvorfor mannen hadde havnet i fjæra.

- Han var forvirret da han ble funnet og kunne ikke redegjøre for hvordan han var havnet der, sier operasjonsleder Biesman.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!