Årsverste på Oslo Børs

Hovedindeksen på Oslo Børs fulgte den internasjonale trenden.

 FALT:  Hovedindeksen på Oslo Børs falt med 1,84 prosent i dag. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet
FALT: Hovedindeksen på Oslo Børs falt med 1,84 prosent i dag. Foto: Torbjørn Grønning / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aksjekursene på Oslo Børs falt kraftig i dag, i likhet med resten av verden som følge av katastrofen i Japan. Hovedindeksen endte med en nedgang på 1,84 prosent til 420,23 poeng, det laveste nivået hittil i år.

Nedgangen startet allerede ved børsåpning. En stund var fallet på over 4 prosent til 410 poeng. Utover dagen klarte hovedindeksen å hente seg litt inn, men ikke nok til å unngå et fall på 1,84 prosent.

Nesten alle selskapene som utgjør hovedindeksen, gikk i rødt i dag. Statoil falt 1,50 prosent. Hydro var ned 1,21 prosent og DnB NOR falt 1,43 prosent. Telenor-aksjens verdi sank med 2,16 prosent og Yara var ned enda mer, med 3,14 prosent. Blant de få lyspunktene var solenergiselskapet Rec, som kunne vise til en oppgang på 3,69 prosent.

At oljeprisen falt tirsdag, bidro heller ikke til å redde den oljetunge norske børsen. Et fat nordsjøolje kostet tirsdag ettermiddag 110,58 dollar, ned 2,74 prosent.

Katastrofen i Japan bidro til å sende aksjemarkedene ned også andre steder i verden. I Europa endte Londons FTSE-indeks ned 1,38 prosent. CAC-indeksen i Paris falt 2,51 prosent og i Frankfurt var DAX-indeksen ned 3,19 prosent. I USA åpnet markedene med nedgang. Dow Jones-indeksen falt 2,2 prosent fra start, mens Nasdaq-indeksen var ned 2,18 prosent.

I Hongkong endte Hang Seng-indeksen ned 2,86 prosent, men nedgangen der var liten sammenlignet med det som aksjemarkedene måtte tåle i Japan. Der raste Nikkei-indeksen 10,55 prosent tirsdag, mens Topix-indeksen falt med 14 prosent i verdi.

NTB