«KLIMAPODDEN»

- Arter dør ut i et tempo vi aldri har sett tidligere

Prisbelønnet forfatter mener mennesket står bak en masseutryddelse av arter, som kan sammenlignes med da dinosaurenes undergang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Forskere beregner at arter dør ut 1 000 ganger raskere enn noen gang, og WWFs ferske Living Planet Report viser at så mye som 60 prosent av verdens dyreliv har forsvunnet siden 1960.

Det er tydelig at vi er inne i det geologene kaller for antropocen, menneskets tidsalder.

- Mennesker endrer verden på flere måter. Både geologisk og globalt. Og alt dette skjer veldig raskt, så raskt at ikke evolusjonen henger med. Resultatet av dette er svært dramatisk, sier journalist og Pulitzer-vinner Elizabeth Kolbert i «Klimapodden: Tolv miljøløsninger».

Hør episoden øverst i artikkelen.

Verden har tidligere opplevd fem masseutryddelser, alle av tilsynelatende naturlige årsaker. I boka «Den sjette utryddelsen», skriver Kolbert at mennesket har skylden for at kloden nå opplever sin sjette utryddelse, som kan sammenlignes med utryddelsen av dinosaurene.

- Vi merker ikke engang at det skjer. Vi tenker at dette er normalt, men det er det ikke. Det som skjer nå er eksepsjonelt i jordas i historie, sier forfatteren videre.

Podcasten er tilgjengelig i alle podcastapper, som Acast, iTunes og Spotify.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer