«KLIMAPODDEN»

- Arter dør ut i et tempo vi aldri har sett tidligere

Prisbelønnet forfatter mener mennesket står bak en masseutryddelse av arter, som kan sammenlignes med da dinosaurenes undergang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Forskere beregner at arter dør ut 1 000 ganger raskere enn noen gang, og WWFs ferske Living Planet Report viser at så mye som 60 prosent av verdens dyreliv har forsvunnet siden 1960.

Det er tydelig at vi er inne i det geologene kaller for antropocen, menneskets tidsalder.

- Mennesker endrer verden på flere måter. Både geologisk og globalt. Og alt dette skjer veldig raskt, så raskt at ikke evolusjonen henger med. Resultatet av dette er svært dramatisk, sier journalist og Pulitzer-vinner Elizabeth Kolbert i «Klimapodden: Tolv miljøløsninger».

Hør episoden øverst i artikkelen.

Verden har tidligere opplevd fem masseutryddelser, alle av tilsynelatende naturlige årsaker. I boka «Den sjette utryddelsen», skriver Kolbert at mennesket har skylden for at kloden nå opplever sin sjette utryddelse, som kan sammenlignes med utryddelsen av dinosaurene.

- Vi merker ikke engang at det skjer. Vi tenker at dette er normalt, men det er det ikke. Det som skjer nå er eksepsjonelt i jordas i historie, sier forfatteren videre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer