Arthur Clarke sparer prins Charles

COLOMBO (NTB-AFP): Sri Lankas mest kjente brite, forfatteren Arthur C. Clarke, tilbakeviser anklagene om at han er pedofil, men sparer likevel prins Charles for en pinlig situasjonen ved å be om at sesjonen der han skal slås til ridder utsettes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Storbritannia etterkommer Clarkes ønske. Prins Charles kommer i morgen til Sri Lanka og skulle etter planen slå den 80 år gamle forfatteren til ridder onsdag, slik at han får rett til å kalle seg Sir Arthur.

Nå har Clarke selv bedt om at seremonien utsettes på ubestemt tid. Furoren startet da den britiske avisa Sunday Mirror siterte Clarke på følgende utsagn:

- Når guttene har nådd pubertetsalderen, gjør det ingen skade.

Jeg forsøker å komme på hvor ung den yngste gutten jeg har ligget med var, for slikt er selvsagt svært vanskelig å fastslå her, skal Clarke ha sagt fra sitt hjem i Colombo, ifølge Sunday Mirror.

- Hvis det gjør noen skade, er det at det gjør foreldrene hysteriske. Guttene selv har ikke noe i mot det.

I avisa The Sun benekter Clarke indignert påstandene i Sunday Mirror.

- Jeg er overbevist om at det hele er satt i gang som et billig forsøk på å gjøre det pinlig for min venn, prins Charles, sier Clarke ifølge The Sun.

- Jeg er imot å tukle med små gutter, det finnes intet hold i påstandene, jeg har ikke vært seksuelt aktiv på over 20 år, sier han, og legger til at han ble prostataoperert for ti år siden og at han har sittet i rullestol i over et år.

Prins Charles kommer til Sri Lanka i anledning feiringen av 50-årsjubileet for uavhengigheten fra Storbritannia. Sri Lanka, som tidligere var den indiske øya Ceylon, ble uavhengig av Storbritannia og selvstendig stat 4. februar 1948.

<B>UTSETTES:</B> Arthur C. Clarke tilbakeviser anklagene om at han er pedofil, men sparer likevel prins Charles for en pinlig situasjonen ved å be om at sesjonen der han skal slås til ridder utsettes.